Minikoncerttel és streetfotó kiállítással enyhít a kánikulán a Budapest Rooftop Cinema

Belehúzunk a nyárba: az ország egyik legmeghatározóbb alternatív moziklubos formációja, a Budapest Rooftop Cinema a Mammuttetőn ezen a héten is különleges programokkal várja a filmrajongókat. Megmenthetjük a világot Grabowskival a megátalkodott macskáktól, felhúzhatunk néhány politikust Ali G-vel, de kereshetjük a szerelmet is Párizs utcáin Jean-Pierre Jeunet színes lencséin át, vagy saját magunkat a budapesti romkocsmákban.

Moszkva tér című film vetítése a Mammut 2 tetőteraszán. 2020.07.07.-én. © Trenka Attila

Ezen a héten két kiemelt eseményünk is lesz: kedden a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan vetítése előtt a film rendezője, Reisz Gábor és a gitáros-énekes Szendrey-Nagy Olivér látogat el hozzánk a tetőre egy spontán minikoncert erejéig, szombaton pedig a Budapest Street Photography Collective kiállításmegnyitóján találkozhatnak a legjobb hazai utcafotósokkal.

Jegyek elérhetőek: https://cooltix.hu/list/mammuteto

Augusztus 10-én hétfőn a sokoldalú zseni, Sacha Baron Cohen egyik leghíresebb alteregójával, a politikai babérokra törő Ali G-vel edzi meg a rekeszizmokat. Politikai korrektségre senki se számítson!

https://www.facebook.com/events/335223764171181/

Hiányoznak a nyári fesztiválok? Hiányzik, hogy együtt énekelj egy koncerten a barátaiddal? Keddi kiemelt eseményünk, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan vetítése előtt most minikoncerttel kedveskedünk nézőinknek: a film rendezője, Reisz Gábor és a gitáros-énekes Szendrey-Nagy Olivér jön el hozzánk a tetőre. Betalált a generációs hívószó, ahogy mondani szokás: a VAN bemutatását követően instant kultfilmmé vált a budapesti fiatalok körében. Lazítsunk együtt a pesti éjszakában, és próbáljunk együtt túllépni főhősünk, Áron szakításán!

https://www.facebook.com/events/579257126287742/

Szerdán egy hajótörött férfi szemszögén keresztül fedezhetjük fel egy trópusi sziget élővilágát, miközben különös kapcsolatba lépünk az egyik óriás teknőssel. A szöveg nélküli filozofikus animációs film létrejöttét nem csak a legendás Ghibli stúdió, de magyar animátorok, a Kecskeméti Animációs Stúdió munkatársai is segítették!

https://www.facebook.com/events/283366589427456/

Moszkva tér című film vetíítése a Mammut 2 tetőteraszán. 2020.07.07.-én. © Trenka Attila

Egy kíváncsi fotós számára nincs őszintébb, érdekesebb, izgalmasabb hely, mint az utca. Ezért fotózza évek óta megszállottan a Budapest Street Photography Collective, azaz a BPSPC tizenkét tagja. Budapest streetfotós kollektívája, a BPSPC augusztus 15-én rooftop kiállításon mutatkozik be személyesen is. A korábban külön-külön alkotó utcafotósok tavaly novemberben álltak össze csapattá, elnevezésükkel is követve a nemzetközi „SPC” trendet. A 12 tagnak különböző a stílusa, de közös a célja: elfogadtatni és elismertetni a művészi utcafotó nagy múltú és gazdag műfaját itthon is.

Képeik eddig csak közösségi felületeken voltak megtekinthetők, most viszont megmutatják őket a város fölött lebegő tetőteraszon is. A kiállított fotók mellett a Budapest Rooftop Cinema Mammut Tető mozijában debütál majd a róluk szóló kisfilm – képvetítéssel, lesz finom nyáreste, koccintás, a lemezeket Marwell pörgeti és persze találkozhatsz az alkotókkal is. A kiállítást Marosi Viktor nyitja meg fél 8-kor, a filmet és az utána következő slideshowt pedig az este folyamán fél óránként levetítjük, ezzel elkerülve a nagy tömörülést. A képek a megnyitó után is megtekinthetőek lesznek a Mammuttető nyitvatartási idejében!

A kiállítás trailere itt megtekinthető:

Az esemény linkje: https://www.facebook.com/events/581566305864258/

A Budapest Street Photography Collective honlapja: https://bpspc.hu/

Vasárnap azán jöhet egy újabb kultklasszikus, méghozzá talicskányi sztárral Madonnától Antonio Banderason át a részeg Quentin Tarantinóig: szilveszter éjjel Ted, a liftes srác (Tim Roth) különös kalandokba keveredik éjszakai műszakján a Los Angeles-i Mon Signor hotelben.

https://www.facebook.com/events/2927460730698803/

A következő hetet egy fergeteges argentin filmmel kezdjük. A Pedro Almodóvar produceri felügyelete alatt készült Eszeveszett mesékben mindenkinél betelik a pohár, elszakad a cérna, ez pedig őrült eseménysorozatot idéz elő. A hat különálló, ám mégis összefüggő történet Arany Pálma jelölést hozott Damián Szifronnak!

https://www.facebook.com/events/888531398334990/

Kedden aztán felsétálunk a Montmartre-ra, hogy részesei lehessünk Jean-Pierre Jeunet rendező mesebeli, zöldes-pirosas világának, melyben a magányos párizsi lány, Amélie Poulain próbálja meg jobbá tenni mások életét.

https://www.facebook.com/events/575675943125062/

Szerdán pedig hazatérünk minden idők legnépszerűbb magyar rajzfilmjével, Grabowskival, Don Gattóval, Safranekkel és Lusta Dickkel: Ternovszky Béla Macskafogójával!

https://www.facebook.com/events/322569398924586/

Az idei év nem csak a mozik számára volt más, mint a többi, hiszen filmpremierek, forgatások csúsztak, és kicsit talán el is szoktunk a társaságba járástól. A Budapest Rooftop Cinema csapatával szeretnénk visszahozni a biztonságos közösségi élményt: nálunk az egészségügyi előírásokat betartva, ráadásul nyitott térben, biztonságban mozizhatsz barátaiddal.

Ebben a nehéz időszakban nem szeretnénk megfeledkezni azokról sem, akik az átlagosnál még többet tettek az emberekért: az egészségügyi dolgozókról, rendőrökről, mentősökről, tűzoltókról. A szervezők úgy döntöttek, hogy a Budapest Rooftop Cinema – Mammuttetőn esténként 5 jegyet ingyen biztosítunk a számukra. A kedvezményes helyekre a vetítés előtti napon 18 óráig emailben lehet regisztrálni az info@budapestrooftopcinema.hu címen.

A teljes program és további infók megtalálhatók a Budapest Rooftop Cinema web- és Facebook-oldalán.

Jegyek: https://cooltix.hu/list/mammuteto

www.budapestrooftopcinema.hu

www.facebook.com/budapestrooftopcinema/

Forrás: Budapest Rooftop Cinema