Budapest Bár koncerttel ünnepel a Kultkikötő

Az ország leghosszabb összművészeti fesztiválja 15 éves lett

Egészen pontosan 2006. július 14-én, Mohácsi János Veszett fejsze című előadásával kezdődött el a Kultkikötő története. A lelkesedésből induló kezdeményezés (egyik) küldetése az volt, hogy életet leheljen a Balaton-parton található kihasználatlan szabadtéri játszóhelyekbe, és ez által elérhetővé tegye a helyiek és a nyaralóközönség számára a minőségi szórakozást.

Az elmúlt másfél évtizedben a Kultkikötő úgy fejlődött az ország meghatározó kulturális programsorozatává, hogy közben megőrizte azt a semmivel sem összehasonlítható varázsát, ami miatt nemcsak a közönség, de a hazai művészvilág apraja-nagyja is örömmel tér ide vissza.

„A Kultkikötő-t nem szalaggal átkötött ajándékként kaptuk, talán ezért volt egyszerre gyötrelmes és felemelő felépíteni! A munka és a szabadságvágy miatt lett a Kultkikötő az, ami” – emlékezett vissza Nagy Viktor egy, a jubileum kapcsán készült interjú-sorozatban.

Az idén nyáron öt helyszínen – Balatonföldváron, Balatonszárszón, Balatonbogláron, Balatonfenyvesen és Badacsonyban – több mint 130 felnőtt- és gyerekprogramot felvonultató rendezvénysorozat alapítói és szervezői most pénteken (2020.08.07.) egy Budapest Bár koncerttel ünneplik majd meg a jeles évfordulót.

A szervezők szeretettel várják a szabadtéri játszóhelyekre évek óta visszajáró közönséget és mindazokat, akik az eseményre váltott támogatói jeggyel szívesen hozzájárulnának ahhoz, hogy a kulturális programsorozat fennmaradhasson és tovább működhessen.

A Kultkikötő soron következő hétvégéjének további programjai:

BÉRCZESI RÓBERT – ÉN MEG AZ ÉNEK
DÁTUM: 2020.08.06. 21:00,
HELYSZÍN: Badacsony – FRISSTERASZ

EMBER A FALVÉDŐRŐL – L’ART POUR L’ART TÁRSULAT
DÁTUM: 2020.08.07. 20:30,
HELYSZÍN: BALATONSZÁRSZÓ – CSUKÁS SZÍNHÁZ

23 perc
DÁTUM: 2020.08.07. 20:30,
HELYSZÍN: BALATONFÖLDVÁR – BAJOR GIZI KÖZÖSSÉGI HÁZ

BÉRCZESI RÓBERT – ÉN MEG AZ ÉNEK
DÁTUM: 2020.08.07. 21:00,
HELYSZÍN: BALATONFENYVES

VALÓDI HAMISÍTVÁNY – ORLAI PRODUKCIÓ
DÁTUM: 2020.08.08. 20:30,
HELYSZÍN: BALATONBOGLÁR

Akadálymentes előadások a Kultkikötőben

A soron következő két hétben két akadálymentes előadás is lesz a Kultkikötőben: 2020. augusztus 8-án, szombaton, Balatonbogláron az Orlai Produkció, Valódi Hamisítvány című előadását, 2020. augusztus 15-én, szombaton, Balatonszárszón a Hadart Színház, Süsü, a sárkány kalandjai című előadást is jelnyelvi tolmács közreműködésével láthatja a közönség.

MESÉS KIKÖTŐ
A Kultkikötő a legkisebbeket is szeretettel várja az alábbi helyszíneken.  Balatonföldvár>> | Balatonszárszó>> | Balatonboglár>> | Balatonfenyves>>

Irány a Kultkikötő!