Velencei Biennálé, magyar meghívott

Nagy Emese 2014-én óta dolgozik alkotóként is, amellett, hogy táncművész. Azóta számos bemutatója volt több hazai és nemzetközi színpadon, fesztiválon, többek között: Springboard Danse Montreal Kanada, Hier- Jetzt Fesztivál München, Agitart Fesztivál Figueres, 10 times 6 Fesztivál Berlin, DanceLab Fesztivál Skopje, Antré Fesztivál Budapest, Sziget Fesztivál, Pécsi Országos Színházi Találkozó, Thealter, NextFeszt, Bethlen Téri Színház, Mu Színház, Trafó Kortárs Művészetek Háza.

© Dömölky Dániel

Szabadúszó táncosként együtt dolgozott már számos elismert művésszel, mint például: Yaniv Cohen (IL), Guy Shomroni (IL), Yaniv Avraham (IL), Lior Lazarof (IL), Hiroaki Umeda (JPN), Jack Gallagher (US), Mészáros Máté, Mohácsi János, Gergye Krisztán, Hód Adrienn, Feledi János. 2017-ben megalapította a MA•ZE–t Várnagy Kristóffal és Simet Jessicával.

2018-ban a Springboard Danse Montreal Emesét feltörekvő koreográfusnak választotta. 2019-ben a vendégkoreográfus volt Münchenben a Hier-Jetzt Fesztiválon majd ugyan ebben az évben 3 hónapos predoktori kutatómunkáját végezte Tel Avivban, Izraelben, ahol Ohad Naharin mozgásnyelvét, a Gaga-t kutatta és tanulmányozta. Emese és a MA•ZE 2020-ban a Pro Progressione hivatalos ernyőszervezeti tagja lett.

2020-ban Emese fogja képviselni hazánkat a Velencei Biennálén, ahova meghívást kapott, mint feltörekvő koreográfus. 2014 óta nem vett részt magyar művész a Biennálén, és létezése óta Emese az első, aki a magyar táncművészetet képviseli a fesztiválon. Hatalmas lehetőség ez minden fiatal művész számára, és az, hogy Magyarország újra és a magyar táncszakma először képviseltetve lesz a Biennálén általa, az egész magyar kulturális élet fontos eseménye.

© Lakatos János

Hatalmas megtiszteltetés, hogy idén én is képviselhetem a munkám és az országom, így 7 héten keresztül, 7 profi táncossal dolgozva elkészíthetek egy 20 perces darabot, amit október 24-25-én, a Velencei Biennálé gálaestjén, a Teatro Piccolo Arsenale-ban láthat a közönség.

https://www.labiennale.org/en/dance/2020/dance-performances/silvia-giordano-emese-nagy-melina-sofocleous-three-new-creations?fbclid=IwAR3Ym78_OjBiKPb0r2IwLnYMyOWid3noDrfQvIuOvI0iOZdN81awB592244

MA•ZE:
Facebook: https://www.facebook.com/mazedanceco
Instagram: https://www.instagram.com/mazedance.co/
Vimeo: https://vimeo.com/339318496

Pro Progressione: (Támogatóim)
Facebook: https://www.facebook.com/ProProgressione
Honlap: https://pro-cult.com/
Vimeo: https://vimeo.com/proprogressione

,