Elmarad Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra koncertje

A Margitszigeti Szabadtéri Színház sajnálattal közli, hogy a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra 2020. július 24-ére meghirdetett Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra koncert, a világjárvány megfékezésére irányuló szigorított, jelenleg érvényben levő beutazási szabályok bevezetése miatt, elmarad!

A margitszigeti színház vezetése és a Szerbiából érkező zenekar mindent megtett annak érdekében, hogy a meghirdetett időben a Kusturica vezette együttes felléphessen Budapesten, a Margitszigeten.

A színház – a jelenlegi járványhelyzetet megelőzően – még 2019-ben hirdette meg a programot. A 11 fős szerb együttes vad és eklektikus balkáni zenét játszik antiglobalista üzenetekkel és sodró cigány ritmusokkal. Zenéjük összefonódott az ismert rendező, Emir Kusturica filmjeivel, a filmek abszurdba hajló, lebegő szabadsága pedig elképzelhetetlen lett ezek nélkül a zenék nélkül. Emír Kusturica filmjei semmit nem veszítettek népszerűségükből, ezért is vállalkozott és tartotta fontosnak a margitszigeti színház vezetése, hogy a magyar közönség hosszú évek után a Margitszigeten élőben élvezhesse a zenekart eredeti hangzásban. A Kusturica filmek hangulatát erősítő, a balkáni hangulatot időző zenék és az azt játszó zenekar Emír Kusturica zeneszerző és zenész vezetésével és közreműködésével a Margitszigeti Szabadtéri Színházba július 24-ére meghirdetett koncertje most elmarad, de azt a színház vezetése a jövőben pótolni kívánja.

A Margitszigeti Szabadtéri Színház a továbbiakban is azon dolgozik, hogy Kusturicáék összetéveszthetetlen, féktelen és fergeteges örömzenéje jövőben mihamarabb eljuthasson a Margitszigetre, a magyar közönséghez.

A színház továbbá köszöni a jegyvásárlók bizalmát, melyet szeretne megtartani, hogy a közeljövőben a Margitszigeten a hazai fellépőkkel és a közönséggel együtt sikerüljön az élő nagyszínpadi koncerteken találkozni és a közös öröm élményében részesülni.

Megértésüket hálásan köszönjük! 

A jegyek visszaváltásáról vagy cseréjéről az alábbi linken lehet tájékozódni: https://szabadter.hu/emir-kusturica-koncert-elmarad 

Forrás: Margitszigeti Szabadtéri Színház