A Balatonon ezen a hétvégén „Indul a bakterház”

Rideg Sándor klasszikusa mellett Járai Márk és Bereczki Zoltán akusztik koncertje, valamint egy zenés irodalmi Pilinszky-est is látható és hallható lesz.

A nagysikerű szárszói fellépés után Balatonföldváron is látható és hallható lesz Szabó Balázs és Vecsei H. Miklós közös produkciója, a Szívárnyék című előadás. A Pilinszky János világát megidéző zenés irodalmi este mellett Járai Márk és Bereczki Zoltán akusztik koncertje is helyet kap a soron következő hétvége balatoni programkínálatában. A zenés produkciók mellett lesz egy színházi előadás is: a Roxínház Rideg Sándor regénye és Tímár Péter felejthetetlen filmje nyomán állította színpadra az Indul a bakterház című darabot, amelyet azóta is folyamatos teltházzal játszanak. A nagysikerű előadást most a Balaton-part közönsége is megtekintheti.

JÁRAI MÁRK AKUSZTIK
DÁTUM: 2020.07.16. 21:00,
HELYSZÍN: BADACSONY – FRISSTERASZ
Járai Márkot a Halott Pénz énekeseként ismerte meg az egész ország, de mostanra a karcos hangú énekes szólóban is az egyik legkedveltebb egyszálgitáros előadóvá nőtte ki magát. Szokásához híven egy különlegesen intim és kedves szettel érkezik a badacsonyi FrissTeraszra – ahol a finom zenék és borok mellé csodálatos panoráma is társul. 

SZÍVÁRNYÉK: PILINSZKY JÁNOS KÉT HANGON – SZABÓ BALÁZS ÉS VECSEI H. MIKLÓS
DÁTUM: 2020.07.17. 20:30,
HELYSZÍN: BALATONFÖLDVÁR – BAJOR GIZI KÖZÖSSÉGI HÁZ
Tavaly a Zsámbéki Nyári Színház keretében mutatkozott be Szabó Balázs és Vecsei H. Miklós közös produkciója, ami most Balatonföldváron is látható és hallható lesz. A Szívárnyék című előadás – amelynek rendezője Seres Tamás – Pilinszky János világát idézi meg, úgy, hogy közben az irodalom és a zene segíti egymást a színpadon. A szavak és a dallamok, a színész, a zenész, és nagy magyar költő személyiségének, gondolatainak találkozása kihagyhatatlan és nagyon izgalmas színházi élménynek ígérkezik.

BERECZKI ZOLTÁN – AKUSZTIK
DÁTUM: 2020.07.18. 20:30,
HELYSZÍN: BALATONSZÁRSZÓ – CSUKÁS SZÍNHÁZ
Az EMeRTon-díjas magyar színész, énekes és zenei producer ezúttal a legismertebb slágerekből összeállított akusztikus koncerttel fog színpadra állni zenésztársaival együtt. A Bereczki Zoltán korábbi lemezeiről válogatott dalok egy bensőségesebb hangulatú koncerten csendülnek majd fel. A helyszín a balatonszárszói Csukás Színház lesz.

INDUL A BAKTERHÁZ – ROXÍNHÁZ
DÁTUM: 2020.07.18. 20:30,
HELYSZÍN: BALATONBOGLÁR
A Roxínház két évvel ezelőtt mutatta be Rideg Sándor regénye, és az annak nyomán készült, felejthetetlen film feldolgozását. Az Indul a bakterház című előadást azóta is állandó teltházzal játssza a kaposvári társulat, és a darab most a Balatonon is látható lesz. Regős Bendegúz mellett, feltűnik majd a színpadon természetesen a Bakter, a Banya, és a többi jól ismert karakter is. A tehénpásztornak kiadott kamaszfiú története – a csínytevései, és a megpróbáltatásokra adott csattanós válaszai – minden bizonnyal mosolyt csalnak majd a közönség arcára. A darabot Pintér Kata rendezte és alkalmazta a társulat színpadára, a zene Sebesi Tamás, a dalszöveg Szabolcsi János nevéhez fűződik. 

Mesés Kikötő
A Kultkikötő a legkisebbeket is szeretettel várja az alábbi helyszíneken:
Balatonföldvár>> | Balatonszárszó>> | Balatonboglár>> | Balatonfenyves>>

Irány a Kultkikötő!