Karantén után – Muzsika a kertben

Ez a nyár más, mint a többi. A vészhelyzetből ébredve, a karantént magunk mögött hagyva lassan gondolhatunk arra is, hogy milyen jó lesz szép nyári estéken az Óbudai Társaskör gesztenyefái alatt együtt muzsikát hallgatni – legyen az klasszikus, jazz vagy könnyűzene.  

Némi újratervezés után örömmel tesszük közzé a rövidített, de „mindenből a legjobbat” elv alapján szerkesztett programot.

Az Aquincum Kvartett hangulatos műsora adja meg az alaphangot július 22-én szerdán. Másnap, július 23-án a klasszikus zenénél maradva, Bősze Ádámmal benézünk Mendelssohnékhoz, hogy megtudjuk, milyen volt a karantén 1830 tavaszán Berlinben. Az est címe: Mendelssohnék karanténban.

Közkívánatra újra fellép nálunk Sárik Péter és Falusi Mariann. A változatosság kedvéért duóra hangszerelve adnak elő régi és új magyar kedvenceket, világslágereket, jazz örökzöldeket július 24-én pénteken. Ami biztos: a közönséget megénekeltetik, de ezen az énekórán mindenki önként, boldogan vesz majd részt.

Az Óbudai Társaskörben nincs nyár Snétberger Ferenc gitárkoncertje nélkül. Pontosabban: egy ideje nincs nyár dupla Snétberger-koncert nélkül. Most is két hangversenyt kínálunk egymás után, hogy mindenki, aki a nagyszerű gitárművész-zeneszerzőt élőben szeretné hallani, bejusson július 27-én hétfőn. Tesszük ezt azért is, mert az egészségügyi helyzetre tekintettel biztonsági okokból minden rendezvényünkön csökkentettük a férőhelyek számát. 

Dés László nem csak a Társaskör Till Ottó-termét tudja klubhelyiséggé varázsolni, ahol belehallgathatunk, hogy születik egy dal a zongora mellett. A kertben is egy baráti társaság tagjainak érezhetjük majd magunkat a Dalok egy zongorával című estjén, július 29-én szerdán.

A zongora az egyik főszereplő a Társaskör Dalok a Kispipából című estjének is, a másik Seress Rezső, akinek emlékét halhatatlan dalaival idézi fel július 30-án Fesztbaum Béla és a Kék Duna Koncert-Szalonzenekar immár hatodik éve töretlen sikerrel futó előadása. A Szomorú vasárnapot és társaita hangulatosan megvilágított kertben hallgatni külön élmény.

Várunk hát mindenkit, aki biztonságos körülmények között, az egészségügyi szabályok betartása mellett végre egy szabadban töltött gondtalan nyári estére vágyik. Szőke Cecília       

https://obudaitarsaskor.hu/index.php/hu/99-videok?start=5

Forrás: Óbudai Társaskör