Klikk! – a Talány Akusztik új klippel jelentkezik

A Magyar Televízió március 22-i „Én vagyok itt” – adásában is bemutatott, 13 évesen filmes díjak sorát elnyert Szabó Zoltán Bendegúz rendezésében készült el a Zöld Csaba nevéhez kapcsolódó Talány Akusztik együttes Klikk című klipje. A formáció a Socia Media Day világnapra időzítve jelentette meg a filmet.

Zöld Csaba © Lakinger Tibor

Benji Noise című filmjével egyebek közt Youghalban, a First Cut! Nemzetközi Ifjúsági Filmfesztiválon elnyerte a Legjobb Nemzetközi Film díját, az amerikai Boulder Nemzetközi Film Fesztiválon (BIFF 2020) a Best Up and Coming Filmmaker 2020. elismerést kapta meg, 2019-ben a bécsi this human world – fesztiválon 4. lett, néhány hete pedig a los angelesi STARdance Youth Short Film Festival döntősei közé választották a művet.

A Klikk című vers eredetileg az ifjú rendező édesapja, Szabó Zoltán Attila (költői nevén: Schwalm Zoltán) Szép napot! című 2017-es kötetében jelent meg, amely azóta Magyar Elektronikus Könyvtár katalóguscímei közé is felkerült. Ebből a versből készített azután zenés feldolgozást a József Attila Színház színésze, a zeneszerzőként is elismert Zöld Csaba.

A Talány Akusztik első koncertjét 2016-ban a Kulturális Örökség Napjain adta, az Óbudai Társaskörben. Az ugyancsak a Zöld-Szabó szerzőpároshoz kapcsolódó Földvár aranya című dalt tavaly júliusban mutatta be az M2 Petőfi Tv. A Talány Akusztik zenészei: Burján Orsi, Kristó Zsófi, Gáspár Gyula, Németh-Szabó Tamás és Zöld Csaba.