Vecsei H. Miklós és Szabó Balázs Pilinszky-estje, Járai Márk Cseh Tamás-estje és egy Budapest Bár koncert is lesz a Balaton-parton

Idén is közel hozza a Balaton-parton nyaraló közönség számára a kultúrát a Kultkikötő. A 15. évadát ünneplő programsorozat egy sokszínű program-palettával, több mint 130 felnőtt- és gyerekprogrammal, öt Balaton-parti programhelyszínen (Balatonföldváron, Balatonszárszón, Balatonbogláron, Balatonfenyvesen és Badacsonyban) várja a nyarat – és természetesen azokat, akik a „sztenderd” nyári élmények mellé némi kulturális csemegét is fogyasztanának. Elő a naptárakkal, íme, július első két hetének lemenőbb balatoni programjai!

SZÍVÁRNYÉK: PILINSZKY JÁNOS KÉT HANGON – SZABÓ BALÁZS ÉS VECSEI H. MIKLÓS
DÁTUM: 2020.07.04. 20.30
HELYSZÍN: BALATONSZÁRSZÓ – CSUKÁS SZÍNHÁZ

Tavaly a Zsámbéki Nyári Színház keretében mutatkozott be Szabó Balázs és Vecsei H. Miklós közös produkciója, ami most először a Balaton-parton is látható és hallható lesz. A Szívárnyék című előadás – amelynek rendezője Seres Tamás – Pilinszky János világát idézi meg, úgy, hogy közben az irodalom és a zene segíti egymást a színpadon. A szavak és a dallamok, a színész, a zenész, és nagy magyar költő személyiségének, gondolatainak találkozása kihagyhatatlan és nagyon izgalmas színházi élménynek ígérkezik – Balatonszárszó közelében tartózkodó kulturális ínyenceknek különösen ajánlott.  

KÁVÉSZÜNET ZENEKAR
DÁTUM: 2020.07.09. 21:00
HELYSZÍN: BADACSONY – FRISSTERASZ

A Kultkikötő északi parton található bázisa, a badacsonyi FrissTerasz egy igazán lendületes programmal nyitja meg a nyarat. A Kávészünet zenekar koncertjein – legyen az egy fesztivál, egy klub, vagy éppen a badacsonyi lankákon található borterasz – mindig garantált a partihangulat. Ez bizonyára most sem lesz másként: a koncerten a legismertebb klasszikus és kortárs költők művei, valamint saját szövegű versátiratok szólalnak meg modern, dinamikus hangzással. 

JÁRAI MÁRK CSEH TAMÁS-EST
DÁTUM: 2020.07.10. 20:30
HELYSZÍN: BALATONFÖLDVÁR

A Halott pénz énekeseként ismertté vált Járai Márk számára mindig is meghatározó volt Cseh Tamás Bereményi Gézával való munkássága, amelyet gyerekkora óta végigkísért. A nosztalgikus hangulatú előadásban meghallgathatjuk a legendás duó generációkon átívelő szerzeményeit. A földvári színpadon minden bizonnyal felcsendül majd a Csönded vagyok, a Jobbik részem vagy a Születtem Magyarországon című dal is. Nyár. Este. Balaton. Cseh Tamás-dalok. Ennél több nem is kell egy kellemesen merengős júliusi estéhez.

BUDAPEST BÁR KONCERT BALATONSZÁRSZÓN
DÁTUM: 2020.07.11. 20:30,
HELYSZÍN: BALATONSZÁRSZÓ – CSUKÁS SZÍNHÁZ

Mindig kivételes alkalom, amikor az ország legkeresettebb zenekara, a Budapest Bár a Balaton-parton lép fel. Erre legközelebb a Kultkikötő szárszói programhelyszínén, a Csukás Színház színpadán kerül majd sor, ahol a közönség egy ültetett, de annál szenvedélyesebb koncerten merülhet el az 1920-30-as évekbeli, budapesti kávéházak hangulatában és cikázhat az énekesekkel és zenészekkel – Németh Jucival, Mező Misivel és Szűcs Krisztiánnal, Farkas Róberttel, Farkas Mihállyal, Ökrös Károllyal, Farkas Richárddal és Kisvári Ferenccel – együtt a különböző stílusok között. Rég elfeledett dallamok, új köntösbe öltöztetett számok. Korok, kultúrák, stílusok és korosztályok találkoznak a produkcióban. Ízig-vérig örömzene, ami biztosan kiszakít a hétköznapokból.

TÁNCÓRÁK – RÓZSAVÖLGYI SZALON
DÁTUM: 2020.07.11. 20:30,
HELYSZÍN: BALATONBOGLÁR

A Kultkikötő balatonboglári helyszínének első színházi előadása a Rózsavölgyi Szalon Táncórák című előadása lesz. Az Ullmann Mónika és Józan László főszereplésével, Dicső Dániel rendezésében színpadra állított, romantikus és szellemesen szórakoztató darab az önfeledt színházi élmény mellett elgondolkodtat és ajtót nyit az autisták világára. A történet szerint a főszereplő Senga és Ever szomszédok, akik más-más okból, de bezárkóztak a saját világukba – hogy aztán kicsit ügyetlenül, de kíváncsi figyelemmel lépegessenek egymás felé. A közönség az ő történetükön keresztül, a szereplőkkel közösen juthat el a felismerésig: mégiscsak közös ez a világ, amelyet ki így lát, ki úgy, hiszen mindenki másképp egyforma.

IRÁNY A KULTKIKÖTŐ