Ma indul a Restart Budapest Card

Kedvezményes áron lehet szállodai szobákat foglalni a július 1-én induló új Restart Budapest kártyával december végéig. A Főváros és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége közös akciójának célja kettős: egyfelől segíteni a budapesti turizmus újraindulását, másfelől pedig a Főváros ezzel szeretné megköszönni mindenkinek az elmúlt hetek erőfeszítését.

A jelenlegi helyzet egy lehetőség arra, hogy a belföldi turisták felfedezzék Budapestet. Sok olyan élményt lehet szerezni a magyar fővárosban, amit akár Ausztriában vagy Horvátországban.  Átgondoltuk, hogy mit tudunk tenni és adni egy belföldi turistának, hogy izgalmas és elérhető élményeket szerezhessen Budapesten. Budapest drágább, mint egy vidéki város, ezért tettük lehetővé, hogy nagyon kedvező áron, legalább egy vagy két éjszakát eltölthessen a fővárosban. Egyébként ez remek alkalom arra, hogy – mivel a város jelenleg nem zsúfolt turistákkal – kicsit a miénk lehessen” – nyilatkozta Faix Csaba, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ, valamint a BVA ügyvezetője ma reggel az ATV-ben.

Gianni Annoni, aki már közel 30 éve él Budapesten, szintén a városról mesél a Budapest Te meg én podcastban. Így vall érzéseiről: „… számomra fontos az a fajta pezsgés, kíváncsiság, rezgés, ami Budapesten csak javult, mást lett. Még mindig lüktet a város és ez nagyon-nagyon fontos. Ne felejtsük el, hogy nagyon-nagyon különleges, szép, szexi fővárosról beszélünk, mint Budapest, amelynek nem kell irigyelnie semmit senkitől.” A podcastban ezúttal az új Budapestről beszélgetnek Faix Csabával, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetőjével és Gianni Annoni étteremtulajdonossal.

Budapest biztonságos és sokszínű nagyváros, épp ezért tökéletes választás idén nyáron a belföldi turistáknak. A BFTK Facebook kampánnyal mérte fel a belföldi vendégek elvárásait, igényeit és szokásait június 12. és 28. között. A nem reprezentatív felmérésből kiderült: Lakóhelyi bontásban, egyértelműen a vidéki városok lakosságát sikerült megnyerni a kampánnyal: a válaszadóknak csak egyötöde budapesti, 62%-uk egyéb városban, 15%-uk pedig községben él. A válaszadók túlnyomó többsége a NYÁRI időszakban tervezi meglátogatni a fővárost és Az utazás motivációját illetően, elsöprő többségben vannak a SZABADIDŐS CÉLLAL érkezők: minden tíz válaszadóból heten (71,7%) preferálták ezt a válaszlehetőséget.

Budapest most a helyi különlegességekkel szólítja meg a belföldi turistákat. Az ország szíveként, mindenhez közel helyezkedik el, így gyorsan és kiszámíthatóan elérhető turisztikai desztináció, mely most nagyon kedvező áron és bővített kínálattal várja a vendégeket, a fenntarthatóság jegyében – Restart Budapest Card – kedvezménykártya csomagjával.

Restart Budapest Card kedvezménykártya csomag

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ a belföldi turizmus élénkítése érdekében Restart Budapest Card néven új turisztikai kedvezménykártyát és benne kibővített, vonzó és megfizethető élménycsomagot kínál vendégeinek.

A Restart Budapest Card 48 órán keresztül nyújt ingyenes és kedvezményes szolgáltatásokat.

Miben más, mint a klasszikus 48 órás társa?

  • A klasszikus 48 órás Budapest Card majd minden szolgáltatása mellett(!) plusz kedvezményeket is tartalmaz!
  • Az új konstrukció azért is egyedi, mivel ez az egyetlen olyan Budapest kártya, mely a szállásfoglalásnál is kedvezményt ad, így lehetőséget teremt a belföldi turistáknak arra, hogy pénztárcabarát módon tölthessenek el 2 éjszakát Budapesten.
  • A Restart Budapest Card tulajdonosok számára a szerződött szállodák 2020. 07. 01. – 2020. 12. 31. közti időszakban (kivéve karácsony napjai és szilveszter napja) 2 főre, 2 éjszakára, reggeli nélkül, a bruttó ár 3 csillagos szállodai szoba esetén 12.000 Ft/éj, azaz 24.000 Ft, 4 csillagos esetén 20.000 Ft/éj, azaz 40.000 Ft, 5 csillagos esetén 30.000 Ft/éj, azaz 60.000 Ft-ért ajánlanak szállást.
  • Amit ezzel kapcsolatban tudni érdemes: a konstrukció igénybevétele esetén a vendégnek magának kell foglalnia a szállodai szobát, kizárólag közvetlenül a szállodánál (A szállásfoglalási portálon jegyzett szobákra nem érvényesíthető a csomagár).  A szállodák ezen a kedvezményes áron egy kontingenst biztosítanak, ezért javasoljuk, hogy aki élni szeretne a lehetőséggel, az minimum 7 nappal a tervezett látogatás előtt keresse fel a kinézett szállodát, hogy a foglalását biztosíthassa a Restart kártyával, a kedvezményes csomagáron. Az ajánlatban résztvevő szállodák listája folyamatosan frissül a budapestinfo.hu weboldalon.
  • Egy másik lényeges többletszolgáltatása a Restart kártyának, hogy a következő strandfürdők közül – Palatinus, Római Lido, Csillaghegyi, Paskál, Pesterzsébeti és Pünkösdfürdői strand – szabadon választható egy, amelybe ingyenes a belépés egy alkalommal.
  • Sőt! Ezen felül a történelmi gyógyfürdők közül a Lukács, Széchenyi, Rudas (Ez utóbbi nem minden nap koedukált!) fürdőből szintén szabadon választható egy, amelybe ingyenes a belépés egy alkalommal.
  • A Restart csomag ingyenes Hop-On Hop-Off szolgáltatást is tartalmaz! Kedvenc programja lehet ez akár egy belföldi vagy budapesti családnak is.

És ami mostantól újdonság minden Budapest Card típusnál:

  • Ha valaki a még nagyobb zöld területet választaná, annak lehetősége van a Lupa strandon 20%-os kedvezményt érvényesíteni a belépője árából.
  • A digitális világot kedvelők és az arra kíváncsiak pedig 20%-kal olcsóbban tudnak belépni az Európában egyedülálló VR Vidámpark 2000 négyzetméteres három szintes virtuális valóságába.

A Főváros hivatalos turisztikai kedvezménykártyája, a Budapest Card termékcsalád használatával több, mint 30 ingyenes és közel 100 kedvezményes szolgáltatás vehető igénybe.

Hogy juthat hozzá a turista a Restart Budapest Cardhoz?

Ez a kedvezményes kártyatípus a budapestinfo.hu webshop oldalán, valamint a Budapestinfo Point irodákban (Deák tér, Hősök tere, Reptér 2A és 2B terminál) vásárolható meg és át is vehető. Az online vásárlás után – a felsorolt irodákon kívül, a részt vevő szállodák recepcióján is kézhez kaphatja a vendég a kártyát.

A Restart 48H Budapest Card ára: 9990 Ft + 1500 Ft extra szolgáltatási csomag, azaz bruttó 11.490 Ft.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ az új típusú kedvezmény kártyát és élménycsomagot azzal a céllal indítja, hogy komoly lehetőséget adjon a belföldi és határon túli turistáknak arra, hogy kiszámítható, biztonságos módon tölthessék szabadidejüket egy olyan világvárosban, amely szeretné megmutatni magát, történeteit, titkait. Budapesten ugyanúgy lehet a budai hegyek zöldjében kirándulni, libegőzni, kerékpáros és gyalogtúrákat tenni, mint bármely más városban, amellett, hogy számtalan fantasztikus attrakció, kulturális élmény és szórakozási lehetőség is karnyújtásnyira elérhető.

Forrás: BFTK