„Home Office-versek” Kálloy Molnár Péterrel

A nagysikerű „Karantén plusz irodalom” sorozat folytatásaként az Újnyugat Irodalmi Kör elindította a Home Office Produkciókat a Törzsasztal Web Tv-ben; az első két epizódban Kálloy Molnár Péter látható, amint Schwalm Zoltán: Ferenciek tere és Vörös István: Az üres lakásban című verseit mondja el.

Kálloy Molnár Péter © Molnár József

A Ferenciek tere című művet a Belváros himnuszaként ismerjük, hiszen Belváros-Lipótváros így „keresztelte” el a verset annak bemutatásakor a Költészet napján, a Károlyi-kertben. Zöld Csaba feldolgozta dalként is, melyet a Talány Akusztik játszik rendszeresen, illetve a Pest-budai mozaikok CD-n is hallható a feldolgozás, mi több, elhangzott aPro Civibus díjátadó gálán, illetve tavaly ősszel a Belvárosi Művészeti Napokon.

Kálloy Molnár Péter előadásában, zenei kíséret nélkül, azonban eddig még nem hallhattuk a Ferenciek terét, ezért is különlegesség a Home Office-változat, amelyet Szabó Zoltán Bendegúz filmesítette meg azután, hogy Kálloy a mobillal rögzített nyers felvételt elektronikus úton elküldte az Újnyugat Irodalmi Körnek.

Ferenciek tere:

Hasonlóképp készült Vörös István: Az üres lakásban című művét feldolgozó irodalmi klip, amely már ugyancsak megtekinthető a Törzsasztal programjában. Vörös Évkezdőversét májusban, még a „Karantén plusz irodalom”-szériában, a szerző előadásában tette közzé az Újnyugat Irodalmi Kör.

Az üres lakásban: