Szabadtéri előadásokkal várja a közönségét a Veszprémi Petőfi Színház

2020. június 12-én, 13-án és 14-én kerül sor a Színházat a hősöknek! című programra a Veszprémi Petőfi Színház előtti téren. A kezdeményezés célja, hogy felhőtlen szórakozást nyújtson az egészségügyi és szociális szférában dolgozók számára, akik a pandémiás időszakban erőn felül teljesítik munkájukat. A szakembereket a Nyitott ablak című előadásra várják.

Sajtótájékoztató, Kellerné Egresi Zsuzsanna, Oberfrank Pál © Veszprémi Petőfi Színház

Kellerné Egresi Zsuzsanna, a teátrum igazgatóhelyettese korábban elmondta: „A színház gyógyító erejével sok minden elérhető, és ha életünk visszaáll a régi kerékvágásba, a búfelejtés lesz a cél.” Hozzátette, hogy a színház legszórakoztatóbb produkciójával szeretnék majd fölülírni a mindannyiunk számára nehéz időszakot, és arra kérik a többi vidéki és fővárosi színház vezetését is, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez.

Dr. Lippai Norbert, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója örömmel fogadta a felajánlást: „Bár rövid ideje végzem szakmai tevékenységem a városban, de a Veszprémi Petőfi Színház már érkezésem pillanatában fölvette velem a kapcsolatot. A város lakossága erős jövőképpel rendelkezik, amit alátámaszt a veszélyhelyzet idején tanúsított együttműködések sokrétűsége is” – osztotta meg gondolatait a főigazgató.

Keménykalap és krumpliorr, olvasópróba © Veszprémi Petőfi Színház

Oberfrank Pál, a színház igazgatója így fogalmazott: „Örülünk annak, hogy a Veszprémi Petőfi Színház az országban elsőként indított el számos új kezdeményezést. Ilyen volt többek között a szájmaszkgyártás, és a MARADJ OTTHON! – MAJD MI MEGYÜNK! program is, amellyel megszólítottuk a lakosságot, akik kizárólag otthonaik erkélyeiről, ablakaiból élvezhették művészeink szabadtéri előadásait.”

Június 16-án, 17-én és 18-án bérletes előadásait pótolja a Veszprémi Petőfi Színház. Márciusban éppen Sírpiknik című előadásukat próbálták, mindössze két nap volt hátra a tervezett premierig, amikor kihirdették a veszélyhelyzetet, így a közönség most láthatja az akkor elmaradt előadásokat. A nézők a biztonsági előírások betartása mellett, beléptetéskor érintésmentes testhőmérséklet mérés után foglalhatnak helyet a kialakított kétszázfős nézőtéren. Szájmaszkkal nem rendelkező bérleteseiknek maszkot biztosítanak, valamint több ponton kézfertőtlenítőket is kihelyeznek. A fentieken túl telepített, konténeres vizesblokkok és szabadtéri büfészolgáltatás is várja az érkezőket.

Sajtótájékoztató © Veszprémi Petőfi Színház

A nyílt téren látható előadások mellett a színház épületében is kiteljesedik a szakmai munka. A színművészek elkezdték a Keménykalap és Krumpliorr című zenés ifjúsági előadás olvasópróbáit, amely Oberfrank Pál színrevitelében lesz látható, és sor kerül őszi bemutatójuk, az Egy csók és más semmi című operett első próbáira is, amelyet Lendvai Zoltán rendez.

© Veszprémi Petőfi Színház

Forrás: Veszprémi Petőfi Színház