Szabad a tér – teraszszínház – Nyit a Weöres Sándor Színház

Június 11-én újra nyit a Weöres Sándor Színház. Az aktuálisan érvényes jogszabályi előírások betartásával ezen a napon indul Szabad a tér – teraszszínház című, programsorozatunk: Nassim Soleimanpour Fehér nyuszi, vörös nyuszi című, különleges előadásával várjuk vissza közönségünket.

Az iráni szerző, Nassim Soleimanpour nemzetközi sikert aratott különleges darabjának nincs próbája, nincs díszlete, nincs jelmeze, nincs rendezője. Egy színész életében csak egyetlen egyszer adhatja elő, kísérlet a színház hatalmának demonstrálására, közös játék az író, a színész és a közönség részvételével, vagyis minden egyes este megismételhetetlen alkalom. A tétet emeli, hogy a színész a darab szövegét ott, helyben, a színpadon kapja meg, tehát ő sem tudja, mi fog történni.

Ezúttal a Weöres Sándor Színház invitálja közönségét közös, interaktív, játékos kísérletre.

Helyszín: Krúdy Klub, terasz (szabadtéri előadás)

Időpontok:

június 11. csütörtök, 19 óra (esőnap: esőnap 2020. június 14. vasárnap 17.30 óra) – Előadja: Nagy-Bakonyi Boglárka

június 12. péntek, 19 óra (esőnap: 2020. június 14. vasárnap 19 óra) – Előadja: Alberti Zsófi

június 16. kedd, 19 óra – a Bloomsday keretében (esőnap: 2020. június 17. szerda, 19 óra) – Előadja: Nagy Cili

június 18. csütörtök, 19 óra (esőnap: 2020. június 20. szombat, 19 óra) – Előadja: Szabó Róbert Endre

június 19. péntek, 19 óra (esőnap: 2020. június 21. vasárnap 17.30 óra) – Előadja: Horváth Ákos

„Minden színészt legalább egyszer utoléri az a rémálom, hogy színpadra kell állnia, de ő azt sem tudja, mit kell mondania, mert semmit nem tud az előadásról. Hát ez most az. Javaslom új szlogennek, hogy „Van egy rémálma? Valóra váltjuk!”” (Kovács Bálint: Alföldi Róbertnek volt egy rémálma, most valóra váltották, Index)

„A piros nyuszi-fehér nyuszi tanmeséje: az összezárt nyuszik versenyt futnak a létra tetején elhelyezett répáért, és amelyik megkaparintja, azt pirosra festik. A piros nyuszit pedig utálni fogják a többiek. Akkor is, amikor már nincsen répa. A tanmese tanulsága elég transzparens: gyűlöletet szítani és azt átörökíteni a következő nemzedékekre nem bonyolult feladat, ahogy nem bonyolult az egyes emberek legalantasabb ösztöneire játszani – megcsinálja minden ócska diktátor.” (Csáki Judit: Nincs répa, Revizor Online)

Részletek itt: http://www.wssz.hu/tartalom/cikk/feher-nyuszi-voros-nyuszi

#teraszszínház #szabadatér #fehérnyuszivörösnyuszi #wssz

Forrás: Weöres Sándor Színház