Kelemen Kristóf és Pálinkás Bence György videomunkája a Wiener Festwochen programjában

A rangos Wiener Festwochen, vagyis a Bécsi Ünnepi Hetek 2020. június 8-tól négy estén át játszotta volna a Magyar akácot. A fesztivál az elmaradt premier napján tette közzé az alkotók rövid videomunkáját.

Hungarian Acacia poszter @Photo Csányi Kriszta

Az idén átkeretezett Wiener Festwochen a fesztivál közleménye szerint az eredeti programot követve május közepétől a meghívott produkciókhoz kapcsolódó alkotói gesztusokat mutat be. „Ígéretek nyomait, amelyek együttesen egy meg nem történt fesztivál dokumentációját teszik ki.”

A Trafó Kortárs Művészetek Háza produkciójaként 2017-ben megvalósult Magyar akác fiatal alkotói – Kelemen Kristóf drámaíró, rendező, dramaturg és Pálinkás Bence György képzőművész – ebben a programban olyan ismert művészek mellett szerepelhetnek, mint Milo Rau, Tania Bruguera, Philippe Quesne, Romeo Castellucci vagy Kate McIntosh.

A Magyar akác, főként a 2017-es dunaPart platformnak köszönhetően, számos európai színpadon bemutatkozhatott már. Szerepelt a három városban zajló német Off Europa Festival, a Theaterfestival Basel, a Divadelna Nitra, a brüsszeli BOZAR, a frankfurti Mousonturm, a SPEILART, a prágai Palm Off Fest és a kolozsvári Ecsetgyár műsorán.

Az előadást a Wiener Festwochen és a New York-i Rehearsal for Truth Festival is beválogatta a 2020-as programjába. Ezeknek a meghívásoknak előreláthatólag a 2020-21-es évadban tesz eleget a csapat, Budapesten pedig a Radnóti Tesla Laborban láthatja őket a közönség.

A mától látható videomunka:

hungarianacacia.tumblr.com

https://www.facebook.com/hungarianacacia

LINKEK

https://www.festwochen.at/en/home

https://www.youtube.com/channel/UCaSqX4wR3xAozl71ODbO6yw/featured

https://www.festwochen.at/en/statement-festwochen-2020-reframed

Forrás: Trafó Kortárs Művészetek Háza