Nyit az Esernyős kávézó

Az egészségügyi veszélyhelyzet enyhítésének köszönhetően részlegesen nyithat az óbudai Esernyős is a Fő téren: június 3. délutánjától a kávézó lesz nyitva más vendéglátóhelyekhez hasonlóan, egyelőre koraestig, hétköznap 15.00-20.00 óra között.

Az Esernyős csaknem egy hete készülődik a nyitásra. Bár nem volt tudomásuk fertőzött vendégről vagy kollégáról, valamennyi helyiség felületeit fertőtlenítették, és kifejezetten ügyelnek a járványügyi szabályok betartására, amelyre megkérik visszatérő vendégeiket is.

A kávézó pultjánál a padlómatricákkal jelzett biztonsági távolságot betartva lehet rendelni, továbbra is ajánlott az arc eltakarása maszkkal vagy sállal, illetve a szappanos kézmosás és kihelyezett kézfertőtlenítő használata, lehetőség szerint a bankkártyás fizetés is. A szabályok értelmében már a kávézóban is le lehet ülni a ritkábban elhelyezett asztalokhoz, illetve a teraszon is lehet fogyasztani, szintén a biztonságosnak mondott 1,5 méteres távolságra elhelyezett teraszbútorokhoz.

Természetesen az előírások további enyhítésével az Esernyős is igyekszik minimálisra csökkenteni a kellemetlenségeket, és arra is készül, hogy hamarosan ismét kulturális programokat is kínáljon az érdeklődőknek.

Forrás: Esernyős

,