#újraittahelyem – Folytatódnak a próbák a Miskolci Nemzeti Színházban!

A korlátozások enyhítésének köszönhetően újból élettel telik meg a miskolci teátrum. Az egészségügyi előírásokat betartva folytatódhatnak az idei évad utolsó három bemutatójának, valamint a következő évad előadásainak próbái.

Szerelmes Shakespeare © Gálos Mihály Samu

Május 21-én újból izgatott nyüzsgéssel telt meg a színház. A járványügyi helyzet miatt márciusban félbeszakadt próbák folytatására végre lehetőséget kaptak a színházak országszerte. Miskolcon Szabó Máté rendezésében a Szerelmes Shakespeare, Mohácsi János rendezésében a Francia rúdugrás, valamint a Miskolci Balett táncadaptációja, a Gépnarancs munkálatai indulhatnak újra.

Francia rúdugrás © Éder Vera

Ezen kívül az új évad előadásainak próbáit is elindítja a színház a nyár folyamán, hogy ha a járványügyi helyzet is úgy engedi, azonnal elkezdődhessenek az előadások.

Gépnarancs © Éder Vera

Az elmaradt előadások pótlásáról gondoskodik a teátrum, amint a színház megnyithatja kapuit a közönség előtt is, ezeket az előadásokat azonnal műsorra tűzik. A meg nem tartott előadásokra váltott jegyek és bérletek az új időpontokra automatikusan érvényesek, ezért fontos, hogy azokat őrizzék meg! A Ne válts vissza jegyet mozgalomhoz Miskolc is csatlakozott. A kezdeményezés célja, hogy a nehéz helyzetbe került művészeti intézményeket azzal is segítsék a nézők, hogy megváltott jegyeik árát nem kérik vissza.

„Színházunk minden munkatársa örömmel fogadta a próbák folytatásának lehetőségét, hiszen nekünk is nagyon hiányoznak az előadások, a lelkes és odaadó miskolci közönség. Hetente több tízezren követték a színház online közvetítéseit, melyet ezúton is köszönünk. Reméljük, hamarosan újra találkozhatunk, és nézőink elmondhatják: Újra itt a helyem!” – írja közleményében a színház.

Forrás: Miskolci Nemzeti Színház