Bemutatták az új LEGO® Harry Potter™ Varázslóvilág szetteket

A LEGO Csoport és a Warner Bros. Consumer Products újabb varázslatos készletekkel kelti életre a Harry Potter sztori izgalmas jeleneteit a rajongók legnagyobb örömére. Színültig tele szórakozással és rejtéllyel, a magával ragadó játékszettek segítenek életre kelteni a varázslóvilágot, úgy, ahogy csak a LEGO játékai tudják.


A jól ismert karakterek, mágikus lények és legendás helyszínek minden Roxfortba vágyakozó varázslótanoncnak ismerősek lehetnek. Az új LEGO szettek segítenek a fiatal építőknek, hogy létrehozzák saját kalandjaikat. A szettekkel a szórakozás lehetősége végtelen, ahogy a rajongók Harryvel, Ronnal, Hermionéval és hűséges barátaikkal, vagy éppen a Halálfalókkal és a mardekáros diákokkal újra átélhetik a filmek legjobb pillanatait.

Ezekkel az új LEGO szettekkel a varázslóvilág rajongói új és izgalmas módon fedezhetik fel Roxfortot. Rábukkanhatnak a Szükség Szobájának bejáratára, elcsalhatják Umbridge professzort a Tiltott Rengetegbe, bejuthatnak a Hollóhát hálókörletébe, és felfedezhetik Roxfort Csillagvizsgáló tornyát.

A kalandok persze Roxfort falain túl is folytatódnak! A játékban kiszabadíthatjuk Harry Pottert a Privet Drive 4-es számú ház lépcső alatti gardróbjából, elküldhetjük hóbaglyát egy fontos üzenettel, vagy felfedezhetjük az Odú elvarázsolt zugait és rejtett sarkait.

A nyolc Harry Potter filmen átívelő kalandok inspirálta új szettek június 1-től érhetőek el a LEGO.com-on és az üzletekben.


  • LEGO® Harry Potter™ Roxfort A Szükség Szobája – Csúsztasd el a panelt, hogy megtaláld a titkos bejáratot a Szükség Szobájába, és csatlakozz Harry Potterhez, Hermione Grangerhez és Luna Lovegoodhoz a sötét varázslatok kivédésének titkos gyakorlásához.
  • LEGO® Harry Potter™ Roxfort Csillagvizsgáló torony – Látogasd meg a bájitaltan tanár, Horatius Lumpsluck osztálytermét és irodáját, nézd meg a mágikus mandragórát az üvegházban, majd fedezd fel a Hollóhát hálótermét és a szuper csillagvizsgáló készüléket!
  • LEGO® Harry Potter™ A Tiltott Rengeteg: Összecsapás Umbridge-dzsel – Csald Umbridge professzort a Tiltott Rengetegbe, hogy találkozzon Gróppal és a kentaurokkal!
  • LEGO® Harry Potter™ Privet Drive 4. – Fedezd fel a Dursley család otthonát, a Privet Drive 4-et, és éld át az izgalmak sorát!
  • LEGO® Harry Potter™  Hedwig™ –  Keltsd életre Hedwig, a Harry Potter filmek népszerű hóbaglyának varázslatos személyét és elegáns mozgását.
  • LEGO® Harry Potter™ Támadás az Odú ellen – Fedezd fel az őrült, színpompás Weasley házat Harryvel, Ronnal és a család többi tagjával, és segíts megvédeni a halálfalóktól.

“Minden évben lehetőségünk adódik arra, hogy újra létrehozhassuk a filmek legakciódúsabb és legizgalmasabb helyszíneit. Reméljük, ezek az új termékek világszerte inspirálni fogják a fiatal építőket abban, hogy elhiggyék: bármi lehetséges, miközben eljátsszák a saját kalandjaikat a varázslóvilágban” – mondta Marcos Bessa, a LEGO® Harry Potter™ vezető designere.

A LEGO Csoportról

A LEGO Csoport küldetése, hogy a játék erejével inspirálja és fejlessze a holnap építőit. A LEGO kockákon alapuló LEGO játékrendszer lehetővé teszi a gyerekek és a rajongók számára, hogy bármit megépíthessenek és újraépíthessenek, amit csak elképzelnek.

A LEGO Csoportot 1932-ben Ole Kirk Kristiansen alapította a dániai Billundban, és a neve a dán Leg GOdt szavakból áll, amelyek jelentése “Játssz jól”.

LEGO Csoport még ma is egy magántulajdonban álló családi vállalat, amelynek székhelye a dániai Billundban található. Azonban termékeit világszerte több mint 140 országban értékesítik. További információért látogasson el a www.LEGO.com oldalra.

A LEGO Csoport 2008-ben hozta létre magyarországi gyártó leányvállalatát, a LEGO Manufacturing Kft-t Nyíregyházán, ahol jelenleg mintegy 2500 dolgozóval állít elő LEGO és DUPLO játékokat. 2014-ben adták át az új, több mint 120 000 m2-es gyárkomplexumot, amelyet azóta folyamatosan fejlesztenek, és ahol többek között LEGO DUPLO, LEGO Classic és LEGO Friends késztermékek készülnek.

A Varázslóvilágról

Több mint két évtizeddel ezelőtt, a fiatal Harry Potter átsuhant a King’s Cross pályaudvar 9 és ¾-ik vágányára, és az olvasók vele együtt merültek el a varázslatos világban, amit J.K. Rowling teremtett. Azóta a hét bestseller Harry Potter kötet nyolc kasszasiker filmet, egy díjnyertes színházi darabot, és az öt részes Legendás állatok filmsorozatot inspirálta. Az emberek minden korosztályát lenyűgözték ezek a különleges kalandok, amelyek a J.K. Rowling által megálmodott univerzumban játszódnak.

A Varázslóvilág ma is várja az egyre növekvő rajongói közösséget és az elkövetkező generációkat, hogy még több részletét fedezzék fel ennek a varázslatos univerzumnak – a múltban, a jelenben és a jövőben egyaránt. A Varázslóvilág a rajongók számára azonnali, megbízható védjegyet is biztosít a minőség és a hitelesség garantálására.

A Varázslóvilág és minden kapcsolódó védjegy, karakter, név jogvédett és a Warner Bros Entertainment vállalat tulajdona. © JKR. (s20)

A Warner Bros. Consumer Products-ról

A Warner Bros. Consumer Products (WBCP), a Warner Bros. egyik szórakoztatásért felelős leányvállalata a stúdió szórakoztatás terén jól ismert márkáit és franchise-okat elérhetővé teszi a rajongók számára világ minden táján. A WBCP partnerei – akik hivatalosan is kategóriájuk legjobbjai a világon – számos olyan díjnyertes játékot, divatcikket, lakberendezés tárgyat és a kiadványt dobtak piacra, amelyeket olyan franchise-ok inspirálták, mint például a DC, a Varázsló Világ, a Bolondos Dallamok és Hanna-Barbera, az HBO, a Cartoon Network és az Adult Swim. A divízió sikeres, világszerte ismert témákkal foglalkozó szórakoztató üzletága olyan élményekkel kecsegtet, mint a Harry Potter Varázslóvilága és a Warner Bros. World Abu Dhabi (nyitás: 2018). A WBCP az innovatív globális engedélyezési és értékesítési programok, kiskereskedelmi kezdeményezések, promóciós partnerségek és tematikus tapasztalatok révén egyike a vezető licencelési és kiskereskedelmi értékesítési szervezeteknek a világon.

A Varázsló Világ és minden kapcsolódó védjegy, karakter, név jogvédett és a Warner Bros Entertainment vállalat tulajdona. © JKR. (s20)