Kinyitnak a múzeumok a Da Vinci Tv-n

A Múzeumok Világnapján a Da Vinci tematikus műsorblokkal jelentkezik, mivel a múzeumok továbbra is zárva vannak. Űrkutatás, képzőművészet vagy dinoszauruszok, ezeket most mind megnézhetjük egy-egy múzeumban. Érdemes vasárnap délután bevackolni a kanapéra, és virtuális múzeumtúra indulni, családosan. Múzeumok, kiállítások másként.

A Múzeumok Nemzetközi Világnapja alkalmából a Da Vinci TV-csatorna egy különleges vasárnapi mozizásra hív minden családot és gyermeket május 17-én vasárnap. A múzeumi műsorblokkból megtudhatjuk, hogy mit csinál egy etnomológus, hogy mit értünk múzeum-tudomány alatt, és természetesen foglalkoznak Leonardo Da Vinci felfedezéseivel, alkotásaival is.

A Múzeumi Világnap azt üzeni, hogy a múzeumok képesek megmutatni, kik vagyunk, s honnan jövünk. Segítenek megismerni a kultúránkat, és korábbi idők kultúráit is. Nem számít, mi a kedvenced a világon, egy múzeumban biztos megtalálod.

Műalkotások új fénytörésben, kanadai rovarmúzeum, festmények a barlangrajzoktól napjainkig! Érdemes vasárnap délután már 16 órától bevackolni a kanapéra, és virtuális múzeumtúra indulni, családosan.

16:30  A művészet története – Művészet és forradalom: Neoklasszicista művészet
17:00  Ha felnövök – Entomológus
Mati, Dada és a művészet– Leonardo Da Vinci
Mati, Dada és a művészet – Henri Matisse
17:30  Csináld magad okosságok – Múzeum-tudomány
18:00  Törivadászok – Nagy alkotások a világ múzeumaiban
18:30  Történelem másképp – Pocsék művészek

www.davincikids.tv
https://www.facebook.com/DaVinciKidsMagyarorszag