Védőruhákat varrnak a Veszprémi Petőfi Színházban

2020. május 4-én a Veszprémi Petőfi Színház vezetése átadta a Csolnoky Ferenc Kórház részére az első adag speciális védőruhát, amelyek a színházban készültek. A további tervek szerint a kórház mellett a Farkasgyepűi Tüdőgyógyintézetnek és a veszprémi mentőknek is gyártanak az előírásoknak megfelelő overallokat.

Az első védőruhák mellett elkészült a tízezredik szájmaszk a teátrumban. A veszélyhelyzet kihirdetése után az országban elsőként a Veszprémi Petőfi Színház kezdte el a speciális, orvosi szövetből varrt sebészeti szájmaszkok gyártását, arra biztatva az ország többi színházát és intézményét, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez. A folyamatos munkából fakadóan a további többezer maszk egy részét a színház újraindításakor a nézők számára biztosítják a bejáratnál, védelmi célból.

Anyák napja
Anyák napja

A fentieken túl eseményekben gazdag napokat tudhat maga mögött a társulat: május 3-án, anyák napján, az előírt szabályok betartása mellett zenés versbusszal köszöntötték az édesanyákat és a nagymamákat a színművészek. A színház MARADJ OTTHON – MAJD MI MEGYÜNK! című programjának keretében a város különböző lakónegyedeiben élő anyukákat, és nagymamákat ajándékozták meg anyák napi szerenádjukkal. Az eseményről a Veszprém Tv is forgatott. A teátrum otthontartó programja eddig 32 alkalommal adott élő színházi élményt, feltöltő erőt a városban élőknek, többek között a Völgyikút utcai Veszprémi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény lakóinak. A környékbeli településeken, például Márkón, Jásdon, Tésen, Németbányán, Sólyon és Hajmáskéren is a színház műsorától voltak hangosak az utcák, a helyiek nagy örömére. A társulat tagjai legközelebb tervezetten Szentgál, Bánd, Dudar és Csetény településekre is ellátogatnak.

Maradj otthon – Majd mi megyünk!

Forrás, fotók forráa: Veszprémi Petőfi Színház

,