Online előadás 8. Mandragóra

Következő online előadásunk Valló Péter rendezésében Jordán Tamással a főszerepben Niccolo Machiavelli Mandragóra című komédiája két részben.

Május 7. csütörtök 18 órától május 10. vasárnap éjfélig látható:

Niccolo Machiavelli (1469–1527) a reneszánsz legnagyobb hatású politológusa kilenc évvel halála előtt, száműzetése során írta vitriolos jellemkomédiáját, amelyben nem antik mintákat követett, hanem saját kora visszás erkölcseit állította pellengérre. A szerző eredeti szándékának – az „itt és most” elve érvényesítésének – tiszteletben tartásával a darab mai magyar környezetbe ágyazva került a szombathelyi közönség elé a 2016. április 29-i bemutatón.

Hogyan hódítsuk meg életünk nőjét, ha eleve halmozottan hátrányos helyzetből indulunk: kőgazdag, bár öreg férje van, akitől ugyan mindent megkap, viszont nem találkozhat senkivel, a hölgy hétköznapjait minden hájjal megkent anyja irányítja, erényességére pedig képmutató gyóntató atyja vigyáz. A mi oldalunkon ellenben csak egy mérsékelten használható barát áll, továbbá egy gátlástalan szélhámos, aki akárkit képes rábeszélni bármire, valamint az a tény, hogy szerelmünk házassága gyermektelen, noha a férj leghőbb vágya egy sivalkodó poronty. És felmerül még egy káprázatos ötlet, melyet egy titokzatos növény, a mandragóra legendája sugall. De vajon beválik-e?

Részletek itt: http://www.wssz.hu/tartalom/cikk/eloadas-online, http://www.wssz.hu/tartalom/cikk/mandragora

YouTube-csatornánk itt: https://www.youtube.com/channel/UCDCGHiBxVZtIi3TwQiVvorw

Forrás: Weöres Sándor Színház