Csend – Ittzés Gergely jótékonysági koncertje (online)

Online jótékonysági koncertet ad Ittzés Gergely fuvolaművész az ÚjLélekZene kortárs zenei koncertsorozat keretében a Budavári Evangélikus Templomban 2020. május 6-án 19 órától. A koncertet élőben közvetítjük a Sonus Alapítvány facebook-oldalán.

Az immár harmadik évadjában járó ÚjLélekZene koncertsorozat kortárs zenével tölti meg a templomtereket, azt állítva, hogy ezek a művek is segíthetnek a felfelé és befelé figyelésben. A sorozat művészeti vezetője Ajtony Csaba, karmester és zeneszerző. A szervező Sonus Alapítvány célja, hogy lehetővé tegye: a közönség az otthonában is változatlan minőségben hallgathasson zenét, és részesüljön abban az örömben, amit egy új koncert során a fellépő és a közönség „közös alkotómunkája” teremt. Ezért a sorozat Csend című koncertjét online közvetítjük a Sonus Alapítvány facebook-oldalán.

A koncerten Ittzés Gergely Liszt-díjas fuvolaművész lép fel, aki korosztályának egyik legsokoldalúbb zenészegyénisége. Hangszere új lehetőségeinek kutatója és kreatív zeneszerző, a teljes klasszikus és kortárs fuvolarepertoárt játssza, nagy részét lemezre is vette. 2019 ősze óta a Juilliard School új fakultásának professzora Tianjinban, előtte huszonhárom éven keresztül volt a győri Széchenyi Egyetem tanára. 

A műsoron szerepelnek Carl Philipp Emanuel Bach, Isang Yun, Klaus Huber, Sári József és Ittzés Gergely művei, és a fuvola hangszercsalád különböző tagjai szólalnak meg. 

A fuvolaművész honoráriumát a koronavírus és hatásai elleni küzdelem céljára ajánlotta fel, és a szervezők a közönséget is arra kérik, támogassák ezt a nemes ügyet.

További információk az esemény facebook oldalán.

Ittzés Gergely jótékonysági koncertje (online)
2020. május 6. (szerda) 19 óra
Budavári evangélikus templom

Forrás: Sonus Alapítvány