Könyvfesztivál a gyerekkönyvkiadókkal! Most szombaton – az interneten

Bár a 27. Nemzetközi Könyvfesztivál idén nem tölti meg a Millenáris Parkot, a Cerkabella, a Csimota, a Móra és a Pagony könyvkiadó egész napos gyerekkönyv-fesztivállal várja az interneten a családokat! A kiadók célja, hogy elvigyék a családok otthonába a minden évben nagyon várt Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál legizgalmasabb pillanatait.

A négy kiadó összefogott és egymás programjaival nem versenyezve, hanem egymás után nyújtanak egésznapos programot a gyerekeknek és szüleiknek, így a legkisebbektől, a legnagyobbakig mindenkinek készültünk izgalmas programokkal.

Az egész napos programok részletesen:
Délelőtt:
9:00 órától: Móra Mesefesztivál
9.00-tól: BARTOS ERIKA bemutatja a BRÚNÓ BUDAPESTEN sorozat várva várt új kötetét, A DUNÁT

Bartos Erika interaktív előadásban rengeteg izgalmas érdekességet mesél el a Duna hídjairól és szigeteiről. Többek között megtudhatjátok, mit csinál a hídmester, miért gondolták a hídépítők, hogy a Szabadság híd egyszer csak elrepül, és azt is, hogyan működik a víztorony, melyek közül az ország legmagasabbika épp Budapest egyik szigetén található.

9.20-tól: Kerekítő évkerék mondókás, dalos foglalkozás a 10 éves Kerekítő mozgalom alapítójával, J. Kovács Judittal és Kerekítő Manóval várja a legkisebbeket és szüleiket

9.45-től: Benne vagy egy Mars-expedícióban? Indulhatunk!

Epres Attila és fia Márton mutatja be, hogyan működik Philippe Nessmann: IRÁNY A MARS! című interaktív szórakoztató-ismeretterjesztő könyve.

Az Irány a Mars a Hogy döntesz? sorozat első kötete, melynek lényege, hogy minden fejezet végén az olvasó dönti el, merre induljon tovább a kaland. Így a történetnek több befejezése lehet attól függően, hogy az olvasó jó vagy rossz döntést hozott. Jó döntést hozni néha gyerekjáték, és néha…

Játszatok velünk és próbáljátok ki!

A programhoz a Móra Kiadó Facebook oldalán lehet majd csatlakozni:

https://www.facebook.com/mora.rajongo/
11:00 órától: Könyvfesztivál a Pagonnyal
11.00-tól: Beszélgetés Vadadi Adriennel, aki felolvassa a Dorci, a legkisebb óvodás című mesekönyvét

11.30-tól: Bemutatkozik Igaz Dóra: Kata és a balett című mesekönyve Balassa Jusztina előadásban, majd a gyerekeknek online balett órát tart Krausz Emese, balett oktató

A programhoz a Pagony Kiadó Facebook oldalán lehet majd csatlakozni: https://www.facebook.com/events/258915742177836/
Délután:
14.00 órától: Csimota Kiadó Online Könyvfesztivál
Tasi Katalin: Vízcsepp (Papírszínház)

Várszegi Adél: És akkor jött még egy

Takács Mari: Violetta és Rigoletto (Papírszínház)

Harlekin Bábszínház: A csizmás kandúr (Papírszínház)

Lipták Ildikó: Csak neked akartunk jót

A programhoz a Csimota Kiadó Facebook oldalán lehet majd csatlakozni: https://www.facebook.com/csimota
15.00 órától: Könyvfesztivál a Cerkabellával
Egy órában, két szerzővel és sok-sok meglepetéssel várunk mindenkit!

Bemutatkozik az Irodalmi KávéZoo – a Cerkabella Kiadó blogját Pásztor Csörgei Andrea szerkesztő mutatja be.

Kertész Erzsi és Maksai Kinga – szerzők, akiknek első könyve a Cerkabella Kiadó gondozásában jelent meg. Mi mindenről írtak a Labirintó és a Mia & Maja című könyvek megjelenése óta?

•Göröngyös, azaz virtuális találkozás Kertész Erzsivel – Az író felolvas a hamarosan megjelenő Göröngyös Úti Iskola című könyvsorozat negyedik kötetéből. Vajon ki lesz a legújabb rész főszereplője?

•Névtelen Világbeli kalandok Maksai Kingával – Az író rendhagyó kérdésekre válaszol, majd felolvas a Névtelen Világ című regénysorozat most készülő, második kötetéből. Vajon hogyan boldogulnak hősei a valóságban és a virtuális térben?

Kamaszszáj – kamaszkritikusunk véleménye a Labirintóról, az Állati Vállalatról

Book trailer – Ismerd meg a szerzők további könyveit!

A programhoz a Cerkabella Kiadó Facebook oldalán lehet csatlakozni:

https://www.facebook.com/cerkabella/
16:00 órától: Könyvfesztivál a Pagonnyal
16.00-tól: Beszélgetés Berg Judittal, majd felolvasás a készülő új Rumini-kötetből

16.30-tól: Mesedélután: elhangzanak a Mihályi Csongor és az időgyurma című meseregény izgalmas részletei, majd beszélgetünk Bendl Verával, a könyv szerzőjével, amire zárásként a szülőket várjuk a képernyő elé.

A programhoz a Pagony Kiadó Facebook oldalán lehet majd csatlakozni: https://www.facebook.com/events/258915742177836/
17.00 órától: Móra Mesefesztivál
A 70 ÉVES MÓRA KIADÓ BEMUTATJA: AMIKOR A KUKÁK VILÁGGÁ MENTEK – INTERAKTÍV ONLINE BEMUTATÓ
Dóka Péter ötlete nyomán évek óta tervezzük egy igazi „zöld könyv” összeállítását, amiben olyan komoly felnőtt témákról, mint a környezettudatosság, a környezetvédelem, a fenntarthatóság kortárs írók beszélnek a mesék nyelvén.

Ez a kötet készült el idei jubileumi évünkre 24 író és 13 illusztrátor közös munkája eredményeként.

Erről a 6 éven felüli olvasóknak összeállított, témájában és kivitelében is környezetbarát antológiáról mesél a szerkesztő: Ughy Szabina, az ötletgazda és egyben a Móra főszerkesztője: Dóka Péter és a művészeti vezető: Lonovics Zoltán.

Élőben lapozunk bele a könyvbe, és felolvassuk nektek azokat a meséket, amikre a Móra rajongói oldal követői a legtöbb szavazatot küldték.

Írta: Balázs Ágnes, Böszörményi Gyula, Dávid Ádám, Dóka Péter, Fehér Renátó, Garaczi Zoltán, Kalapos Éva Veronika, Kiss Judit Ágnes, Krusovszky Dénes, Majoros Nóra, Mán-Várhegyi Réka, Marék Veronika, Mészöly Ágnes, Miklya Luzsányi Mónika, Molnár Krisztina Rita, Nógrádi Gábor, Nyulász Péter, Pacskovszky Zsolt, Szabó Imola Julianna, Szenderák Bence, Tóth Kinga, Vig Balázs, Zágoni Balázs, Zalka Csenge

Illusztrálta: Bölecz Lilla, Grela Alexandra, Jásdi Júlia, Kárpáti Tibor, Koszó Gréta, Láng Anna, Molnár Jacqueline, Nagy Dávid, Nagy Diána, Nagy Norbert, Hitka Viktória, Schall Eszter, Valló Berta
18.00-tól Gáspár András Gáspár: FÖLD 2 ZÁRÓVIZSGA
Örömmel és nagy nagy szeretettel mutatjuk be a Móra legújabb szerzőjét, aki bejelentkezésében bepillantást enged egy igazán sodró lendületű, nem csak kamaszoknak izgalmas sci-fi megírásának kulisszatitkaiba.

Az eddig főként színészként ismert Gáspár András Gáspár első regénye a Föld 2 kamasz hősei, érthetetlennek tűnő körülmények között egy földszerű bolygóra kerülnek. Itt nemcsak virtuális és valóságos ellenfelekkel kell megküzdeniük, hanem saját magukkal is.

Nem bukhatnak el, mert ha kudarcot vallanak, az emberiség sorsa megpecsételődik. De vajon képes-e egy gimnáziumnyi lány és fiú megmenteni a jövőnket? Képesek-e működőképes társadalmat létrehozni? Vagy hasonló sors vár rájuk is, mint a történetben megidézett híres Golding-regény, A Legyek Ura fiatal szereplőire?

Izgalmas utazás előtt állunk!

A programhoz a Móra Kiadó Facebook oldalán lehet majd csatlakozni:

https://www.facebook.com/mora.rajongo/
Várunk mindenkit a gyerekkönyves Könyvfesztiválon!

Forrás: Móra Kiadó

, ,