Karanténmozi Tessedik Sámuel írásaiból, Zöld Csaba előadásában

Albertirsa városa, a Móra Ferenc Művelődési Ház és az Újnyugat Irodalmi Kör is közzétette a 2020. április 20-án született író, néptanító, botanikus, felvilágosult gondolkodó, Tessedik Sámuel (1742-1820) írásaiból, Szabó Zoltán Attila, a Nyugat Plusz főszerkesztője által készített összeállítást, melyet Zöld Csaba, színművésztől, a Talány Akusztik frontemberétől hallhatunk.

Zöld Csaba

A Zöld Csabával készített film (Tessedik 200), amely része az Újnyugat Irodalmi Kör „Karantén plusz irodalom” kezdeményezésének, érdekessége, hogy a Zöld – Schwalm szerzőpáros dalait játszó Talány Akusztik 2020. április 20-án, Tessedik Sámuel születésnapján ünnepi koncertszínházi programra készült Albertirsán, a Móra Ferenc Művelődési Házban. A város neves szülötte előtt tisztelgő produkció azonban a koronavírus-járvány miatt elmaradt. 

A művészek azonban nem estek kétségbe; Szabó Zoltán Attila szerkesztésében, Zöld Csaba, a József Attila Színház művésze, az író, néptanító napjainkban is érvényes gondolataiból, töprengéseiből, világlátásáról a karanténból ad ízelítőt. A kisfilmek készítette: Szabó Zoltán Bendegúz. A Talány Akusztik albertirsai, felolvasószínházi elemekkel fűszerezett koncertjére egy későbbi időpontban kerülhet sor. A zenekar közben egy újabb díjat is „bezsebelt”, hiszen a MÁV nívódíja után most a Live The Moment közönségszavazásán A manó című klipjükkel nyertek.

Forrás: Talány Akusztik