„Nem tudok mást, mint szeretni…” – a Miskolci Nemzeti Színház is csatlakozott a Társulati versmondás kihíváshoz

A feladatra a Jászai Mari Színház kérte fel a teátrumot. A miskolci társulat egy József Attila verset választott, ezzel is tisztelegve a költő emléke előtt A magyar költészet napján.

A Társulati versmondás kihívást a Jászai Mari Színház indította annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet a jelenlegi egészségügyi veszélyhelyzet következtében munkájukat és jövedelmüket vesztett színházi dolgozókra, továbbá, hogy olyan szervezetek, intézmények, színházak adománygyűjtő tevékenységét népszerűsítsék, melyek kifejezetten az érintett színházi dolgozók megsegítését tűzték ki célul.

Társulatunk József Attila Eszmélet című versét választotta, ezzel tisztelegve A magyar költészet napja előtt, melyet 1964 óta a költő születésnapján, április 11-én ünnepelnek.

A teátrum kihívottja a debreceni Csokonai Nemzeti Színház. A kihívás részletei megtalálhatók a Jászai Mari Színház honlapján!

A miskolci színház a Kardoss Géza Alapítvány tevékenységére szeretné felhívni a figyelmet. A Kardoss Géza Alapítvány célja a művészeti tevékenységet végző és azt segítő, a színházi életben már nem tevékenykedő szakemberek, idős művészek megélhetésének támogatása, segítése.

Kardoss Géza Alapítvány

Bankszámlaszám: K & H Bank 10400339-49524851-56481017

Forrás: Miskolci Nemzeti Színház

,