Kitüntetések somogyi erdészeknek

Szakmailag és emberileg is kiemelkedő és példamutató erdészeti szakembereket jutalmazott az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából Nagy István agrárminiszter. Többek között a SEFAG Zrt. három munkatársa is elismerést vehetett át.

Bükkös © SEFAG Zrt.

Az Erdők Nemzetközi Napja az erdészszakma legfontosabb ünnepei közé tartozik. A hazai állami erdőgazdaságok felügyeletét ellátó Agrárminisztérium ezért ilyenkor adja át a legmagasabb szakmai elismeréseket az azokat munkásságukkal, tudásukkal és hozzáállásukkal kiérdemlő erdészeknek. Az idei kitüntetettek névsorában ott találjuk a somogyi állami erdőket gondozó SEFAG Zrt. három munkatársát is.

A legrangosabb erdészszakmai elismerést, Pro Silva Hungariae emlékplakettet vehetett át Pintér Ottó, a Zselici Erdészet igazgatója. A megye egyik legnagyobb és legfontosabb, jelentős részben védett természeti értéket képviselő erdőterületén példaértékű állománygondozó munkát végeztek az ő irányításával. A gondos odafigyelésnek köszönhetően vált lehetővé a lenyűgöző zselici bükkösök természetes felújítása.

Két somogyi szakember Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át. Horváth Mihály, a Lábodi Vadászerdészet igazgatója a területéhez tartozó Belső-Somogyi Homokvidék jellegzetes kocsányos tölgyes erdeinek fenntartása és bővítése terén végzett munkájáért kapta meg az elismerést. Dr. Varga Gyula vadgazdálkodási osztályvezető pedig elhivatott, innovatív és magas színvonalú szakmai tevékenységéért, amellyel a valamennyi hazai nagyvadfajt felvonultató, kiemelkedő genetikai értékkel rendelkező állománnyal való gazdálkodást irányítja.

Gímszarvas © SEFAG Zrt.

A hazai erdőgazdálkodás filozófiáját egyértelműen mutatja, hogy a díjazottak a természeti értékek megőrzéséért és megújításáért kapták az elismeréseket. Gratulálunk és további eredményes munkát kívánunk mindannyiuknak.

A SEFAG Zrt. Somogy megyében 85 ezer hektár állami tulajdonú erdőterület kezelője. A változatos adottságokkal rendelkező területen vadgazdálkodással, fakitermeléssel és erdőműveléssel, az erdők gondozásával és megújításával foglalkozik. Nyolc erdészete és a Csurgói Faipari Üzem mellett jelentős turisztikai infrastruktúrával is rendelkezik. A SEFAG Zrt. üzemelteti a háromcsillagos Kardosfa Hotelt, a Zselici Csillagparkot, a Mesztegnyői Erdei Vasutat, a Sziágyi Erdészeti Erdei Iskolát és a kaposvári Erdők Háza Látogatóközpontot.

Forrás: SEFAG Zrt.