Szerte Európában bemutatkoztak a somogyi erdők

A SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. a somogyi állami erdők kezelőjeként és a vadászati turizmus legfontosabb szereplőjeként az idei évben is képviseltette magát Dortmundban és Salzburgban, valamint a budapesti FeHoVán. A nemzetközileg legfontosabbnak ítélt két vadászati kiállításon és vásáron, és a hazai éllovas rendezvényen évről-évre több tízezer látogató és több száz kiállító vesz részt.

© SEFAG Zrt.

Magyarország erdőgazdaságai egyre gyakrabban szerepelnek a természetkedvelők, vadászok és horgászok számára szervezett kiállításokon és vásárokon. Hazánkban a fővárosban megrendezett FeHoVa a műfaj legnagyobbja, de egyre több cég, köztük a somogyi erdőket gondozó SEFAG Zrt. érzi fontosnak, hogy a legnagyobb európai vásárokon is bemutatkozzon. Az elsősorban német nyelvterületen megszervezett monstre események standjain a világ számos pontjáról érkező gyártók, forgalmazók és szolgáltatók mutatkoznak be a sok tízezres közönségnek.

A dortmundi Jagd & Hund és a salzburgi Die Hohe Jagd & Fischerei európai viszonylatban a legnagyobb vadászati rendezvények közé tartoznak. A jelentős nemzetközi érdeklődéssel kísért, tömegeket vonzó események egyszerre kínálnak szakmai kiállításokat, konferenciákat és a nagyközönségnek szánt különböző kísérőprogramokat. A vadászkutyafajták bemutatója, a trófeakiállítások és a világszinten is elismert séfek gasztronómiai előadásai vagy éppen a Budapesten rendezett Nemzetközi Szarvasbőgő Verseny rengeteg embert vonzanak az eseményekre, főleg de nem kizárólag a horgászok, vadászok természetjárók köréből.

A magyarországi standok iránt minden évben nő a kereslet, és folyamatosan emelkedik a külföldi érdeklődők száma, ezért a hazai vadászterületeink és az ehhez kapcsolódó lehetőségek minél részletesebb és informatívabb bemutatása elengedhetetlen. A FeHoVán közel 300 résztvevő vonult fel, de Dortmundban és Salzburgban is mintegy kéttucat hazai vállalkozás, köztük számos erdőgazdaság képviseltette magát, kihasználva a lehetőséget, hogy közvetlenül szólítsa meg a potenciális vendégeket. A SEFAG Zrt. standját mindegyik helyszínen jelentős érdeklődés övezte, nem véletlenül, hiszen a somogyi erdők évek óta a hazai és külföldi természetjárók és vendégvadászok legnépszerűbb célpontjai között vannak.

A kiállítások kulcshelyszínei voltak a 2021-es magyarországi Vadászati és Természeti Világkiállítás népszerűsítésének. Az „Egy a Természettel” mottójú programsorozat a várakozások szerint nagyon komoly turisztikai vonzerővel bír. A szervezők előzetes becslések alapján közel egymillió látogatóra számítanak a fővárosi és vidéki helyszíneken. Utóbbiak között természetesen ott találjuk a SEFAG Zrt. somogyi létesítményeit is.

A SEFAG Zrt. Somogy megye állami tulajdonú erdőterületeinek, mintegy 80 ezer hektárnak a kezelője. A változatos adottságokkal rendelkező területen vadgazdálkodással, fakitermeléssel és erdőműveléssel, az erdők gondozásával és megújításával foglalkozik. Nyolc erdészete és a Csurgói Faipari Üzem mellett jelentős turisztikai infrastruktúrával is rendelkezik. A SEFAG Zrt. üzemelteti a háromcsillagos Kardosfa Hotelt, a Zselici Csillagparkot, a Mesztegnyői Erdei Vasutat, a Sziágyi Erdészeti Erdei Iskolát és a kaposvári Erdők Háza Látogatóközpontot.

Forrás: SEFAG Zrt.