Nagy levegőt vesz az OFF és a meghirdetettnél később rendezi meg a kortárs képzőművészeti biennálét!

A koronavírus terjedésével szükségszerűvé vált döntések az OFF-Biennále Budapest áprilisra tervezett kiadására is hatással vannak. A Levegőt! címmel meghirdetett rendezvénysorozatot a szervezők egy időpontban tartják meg. 

„Alig egy hónapja, amikor bejelentettük az OFF-Biennále harmadik kiadását, még nem tudhattuk mennyire aktuális is lesz ez a címadás. Az OFF alapvető célkitűzése politikai, ökológiai, társadalmi válságok, azaz az egész bolygónkat érintő globális jelenségek lokális olvasatának bemutatása. Az idén tavaszra tervezett tucatnyi projekt azt hivatott demonstrálni, milyen szerepet vállalhat a képzőművészet a fentiekkel kapcsolatos progresszív gondolatokhoz és javaslatokhoz szükséges kollektív képzeletünk felszabadításában.
 
A COVID-19 által keletkezett globális válsághelyzet tehát számunkra bizonyos szempontból nem is lehetne aktuálisabb. A harmadik OFF-ban nincs egyetlen olyan projekt sem, amelyhez ne kapcsolódnának szorosan az elmúlt hetek történései. A populista rezsimeknek való kiszolgáltatottság, az ökológiai válság letagadhatatlan jelenléte, az egyéni cselekvőképesség fontosságának aktualitása, a kis közösségekben rejlő új társadalmi lehetőségek mind olyan témák, amelyekről diskurzust terveztünk indítani.
 
Mivel az OFF misszióját tekintve nem teheti meg, hogy némán kísérje a jelen eseményeit, biztosak lehettek benne, hogy hallani fogtok rólunk a következő pár hónapban.

Természetesen új időpont megtalálásán is dolgozunk és amint tudjuk, tájékoztatást adunk.”
 
Az OFF Biennále csapata