A P. Mobil Tavaszi Zsongása – két turné egyszerre „Aranylakodalom” és „Móóóbil!” – Pálmai Zoltán 42 év után tért vissza a zenekarba

Ritkán adatik meg egy rockzenekar életében, hogy szinte egyidőben két országos turnén is részt vegyen.  Márpedig a P. Mobillal éppen ez történik.
A tavaly meghirdetett „Aranylakodalom” című jubileumi koncertsorozat még javában fut, de a korábbi helyszínekre a nagy sikerre való tekintettel hamarjában újfent meghívást kapott az együttes. Viszont ugyanazzal a programmal csak nem mehetnek vissza sehova, ezért útnak indítottak egy másik műsort is „Móóóbil!” címmel, mely a legnagyobb Mobil-slágereket gyűjti egybe a régi szép időkből, a rajongók kívánságait messzemenőkig figyelembe véve.

A két sorozat együtt adja ki a „Tavaszi Zsongást”, melynél aktívabb időszaka aligha volt a zenekarnak a közelmúltban… A zsongás átnyúlik az ország határain túlra is, hiszen a sorozat február 15-én Dunaszerdahelyen kezdődött, s a későbbiekben érinti Topolyát és Münchent is. A kiemelt budapesti koncert április 11-én lesz a Barba Negrában, ahová már elővételben is szépen fogynak a belépők.

Hír még, hogy a P. Mobil régi-új dobossal kezdte az esztendőt: Pálmai Zoltán nem kevesebb, mint 42 év után ülhet ismét a dobok mögé. Ahonnan anno nem önként állt fel. 1978. december 28-án az Uránia moziban várták őt egy koncertre, ám előtte be kellett ugrania adategyeztetésre a hadkiegre – el sem engedték, bevonultatták katonának. Akkoriban ez is megtörténhetett… Így leszerelését követően csak négy évtizednyi kitérő után (olyan bandákban játszott, mint pl. HBB, Beatrice stb) tért vissza, nagy örömmel.

A Tavaszi Zsongás további állomásai:

március 7. Topolya (Vajdaság)
március 13. Nagykáta
március 14. Kiskunfélegyháza
március 20. Pápa
március 21. Keszthely
április 3. jászapáti
április 4. Kisújszállás
április 9. Szigetvár
április 10. Komló
április 11.BUDAPEST
április 12. Szombathely
április 17. Gyöngyös
április 18. Eger
április 25. Kisbér
május 8. München