SZÍNPADI PROGRAMOK ÉS KVÍZ AZ UTAZÁS KIÁLLÍTÁS BUDAPEST STANDJÁN

2020. február 27. és március 1. között rendezik meg az idei Utazás Kiállítást, Magyarország első számú turisztikai seregszemléjét. A kiállításon a Főváros hivatalos turisztikai és kulturális szervezete,a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ „Budapest házigazdaváros” standot üzemeltet az A pavilon 208C standján, 400 m2-en. Az idei bemutatkozás a „Budapest: Világváros karnyújtásnyira” mottó égisze alatt valósul meg.

© BFTK, Halmai Gyöngyi

A BFTK ezúttal is kiemelt turisztikai termékekkel készül a kiállításra: desztinációs szinten a kulturális turizmus és a fesztiválok, valamint a Budapest Card belföldi népszerűsítése kap főszerepet a négy nap során. Az idei megjelenésben súlyponti szerephez jutnak a szakrális helyszínek, vallási rendezvények és a zarándoklat, mint motiváció. Erre az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus apropóján kerül sor, melynek Budapest ad otthont 2020. szeptember 13-20. között.

© BFTK, Halmai Gyöngyi

Budapest házigazdaváros standján az alábbi turisztikai szereplők mutatkoznak be:

 1.   Budapestinfo Point® turisztikai információ 
 2.   Pesti Vigadó
 3.   Budapesti Történeti Múzeum
 4.   InfoPont Magazin
 5.   BKV – Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt.
 6.   BGYH – Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt.
 7.   Esernyős (Óbudai Turisztikai Egyesület)
 8.   Mr. Nilsz Kft. – City Sightseeing Budapest
 9.   VR Tours Budapest — Városnézés időutazóknak
 10.   MiniBUD Airport Shuttle
 11.   Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) turisztikai tagvállalatai
 12.   BUM – Budapesti Tematikus és Bevásárló Utcák.
 13.   Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom

A házigazdavárosi standon 100 négyzetméteren jelenik meg a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, így a két szervezet együtt biztosítja Budapest színes és élményszerű megjelenését, közösen szervezett fellépőkkel, társkiállítókkal.

A kiállításra a BFTK magyar nyelvű invitatív kiadvánnyal készül„Budapest – Világváros karnyújtásnyira” címmel, amely egyedi, izgalmas megközelítésben vezeti be a belföldi vendéget Budapest kulturális és turisztikai értékeibe, titkaiba. Vendégeink a főváros komplett turisztikai kínálatáról tájékozódhatnak a Budapestinfo Point® pultokon és a társkiállítók standjain, ahol felkészült szakemberek informálják a látogatókat.

© BFTK, Halmai Gyöngyi

Közönségprogramok a Budapest standon

Február 28., péntek délelőtt 11 órától — március 1., vasárnap 15.30 óráig:

 • kulturális fellépések: Tököli Délszláv Táncegyüttes, magyar táncok, harmonikaszó, tánctanítás;
 • fényfestés és filmvetítés lézerprojektorral: trailerek budapesti helyszíneken forgatott hollywoodi kasszasiker-filmekből;
 • ígéretes magyar filmművész-tehetségek és alkotók Budapest-filmjei. BFTK és társkiállítók filmjei. Animációs film Budapest nevezetességeiről. Film Destination Budapest applikáció bemutatkozása;
 • Naim Klezmer Band — A Lauder Javne Iskola diákzenekarának előadása;
 • kézműves bemutatók;
 • Antony Design divatbemutató;
 • játékbemutató – Jojó Világbajnokság Budapesten 2020-ban;
 • naponta több alkalommal interaktív BUDAPEST-KVÍZ, nyereményekkel. A kvízjáték során bemutatkozik a tavasztól látogatóbarát szolgáltatásokkal megújuló Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom.

Részletes program: itt.

Szeretettel várja Önt február 28. és március 1. között a Budapest stand (A pavilon 208C)!

© BFTK, Halmai Gyöngyi

Forrás: BFTK