Érzelmek és színek kavalkádja – megjelent BÖBE debütáló kislemeze a “Scale Of Tones”

Szécsi Böbe szólóprojektje, a BÖBE májusban debütált a Dïe c. balladával majd októberben folytatódott a Lovesick c. single- és a hozzá készült videóklip megjelenésével. A fiatal énekes-dalszerző azóta több kisebb sikert is magáénak tudhat; Lovesïck c. dalát több online magazin is 2019 legjobb dalai közé sorolta, idén pedig jelölték a Glamour Women Of The Year díjra az “Év énekesnője” kategóriában.

Szécsi Böbe

BÖBE debütáló EP-je a “Scale Of Tones” az eddig megjelent dalokon felül két vadi új tracket tartalmaz és koncepciója, hogy a kislemezen szereplő dalok mindegyikéhez tartozik egy szín amely a legjobban lefesti az énekesnő számára az adott dal mondanivalóját és hangulatát. 

A DÏE színe a piros, utalva a dalban lefestett mérgező párkapcsolatra, a Lovesïckben megelevenített szerelem a lila színt kapta, a Hold Her Tïghter egy szerelmi háromszögben gyakran érzett féltékenység miatt kapta a sárga árnyalatot, a Beautiful Hurricane pedig egy plátói szerelem által okozott érzelmi vihar miatt lett kék színű.

“A zene mellett nagyon fontos számomra a vizualitás így elengedhetetlennek tartottam, hogy társuljon a zene mellé egy vizuális koncepció is. A dalok hangulata által kiváltott érzelmek színben való kivetülését elég izgalmasnak tartottam ehhez, külön érdekesség, hogy -mivel a divat is egy nagy szenvedélyem- az EP-hez készült fotósorozat képein a kedvenc hazai designereim darabjait viselem az adott dalhoz passzoló színben. (NASHA, ZIA, AnnaDaubner, AlmaVetlényi, AMood).”

A Scale Of Tones megjelenése egy fontos mérföldkő BÖBE életében hiszen egy életszakasz lezárása. A rajta szereplő dalok mindegyikének megszületését egy fontos impulzus váltotta ki az énekesnőből így egy időszak lenyomata is egyben.

Bár a dalok és a dalszövegek BÖBE szerzeményei az énekesnő több producerrel dolgozott a végleges hangszereléseken. William Robertson, Kosztyu János (Dïe), Koczák Péter aka. Mongoose (Lovesïck) és AnnaElza (Hold Her Tïghter. Beautïful Hurrïcane) egyaránt dolgoztak az EP-n.

“Kifejezetten élveztem, hogy külömböző emberekkel dolgozhattam az EP-n, így egy kicsit én is kiléptem a komfort zónámból és kísérletezgettem a különféle hangzásokkal.” – mondja BÖBE.

Az énekesnő következő célja egy nagylemez és az élő felállás megalkotása de addig is halljuk a Scale Of Tones dalait: https://open.spotify.com/album/78I7P2lpRwKHTWHX0URPsq

Fotók: Szécsi Böbe engedélyével