Újra a Bethlenben!

Mádi László táncművészünk 2019-es IZP nyertes koreográfiája, a Térfalók „hazatér”. A Miskolci Nemzeti Színházban és a Szegedi Nemzeti Színházban tett látogatásunk után ugyanis újra a Bethlen Téri Színházban lesz látható az előadás, máris ✌️, azaz két alkalommal.

Pontosan egy hét múlva, február 26-án várunk minden nézőt egy lakomára, aki pedig nem lakna jól, az március 7-én repetázhat.

„Azáltal hogy faljuk magunk körül a rendelkezésünkre álló közeget, az fogyni kezd, hisz mindenkinek szüksége van egy intim szférára, már elkerülhetetlen, hogy az egyén belekerüljön egy másik ember személyes terébe.”

(Egyszerre ijesztő és megható a társaimnak koreografálni – interjú Mádi László koreográfusunkkal)

„Mádi világa egy sajátos atmoszférával rendelkező kisbolygó, ahol szimbiózisban van a buddhizmus befelé élő elmélkedése és a dinamikus harcosok profizmusa. Jellegzetes hangulatteremtő, high-tech zenékkel dolgozik, amely különböző szinten fogadható be. A hatás mégis erős, expresszív.” 

Sárosi Emőke: Táncutópiák (Tánckritika.hu)

…Imre Zoltán Program (IZP) újra!

Nagy örömmel jelentjük be, hogy Mádi László, 2020-as sikeres pályázatának eredményeként ismét új darabbal készül a társulat, melynek címe Verso (Fonák). 

Az előadás egy kifordított, párhuzamos értelmezésű világ, esztétikai és filozófiai kérdésekkel foglalkozó, a megszokottól eltérő, ellentmondásos olvasztótégely, amiben olyan karmával találjuk szemben magunk, amit nem ok-okozat követ, mégis valahogy tetteink, vagy vágyaink okán jön létre, ám a nem várt módon. Ez a kifordított világ a teljes őrületig facsarja, kiveti magából a benne létezőt, és csúcspontján visszahuppan a valóság realitásába. 

Táncművészek: Dabóczi Dávid, Hargitai Mariann, Horváth Adrienn, Szilvási Anna, Tóth Laura

Mentor: Szögi Csaba
Fénytervező: Fogarasi Zoltán
Zeneszerző: Mádi László 

Koreográfus: Mádi László 

Bemutató: március 2., Nemzeti Táncszínház, Budapest. 

És egy kis ízelítő új tavaszi bemutatónkhoz!

Forrás: Közép-Európa Táncszínház