Asztalos Zsolt: My Art // Vernissage

Asztalos Zsolt My Art című sorozatában saját műveit állítja fókuszba, vagyis eddigi munkásságát dolgozza fel. A műtárgy szellemi erején kívül a műtárgy fizikai jellege foglalkoztatja. Műtárgyakból épít installációkat, melyeket fotókon dokumentál. A műtárgyak egyfajta eszközökké válnak egy újabb mű létrejöttében. A művészetén való különös felülemelkedés, játékos nagyvonalúság hatja át a My Art sorozatot. A fotókon szereplő műtárgyak soha nem fedik fel valódi jellegüket.

Asztalos Zsolt: My Art, 2019, C print, 70×100 cm

Asztalos Zsolt (1974) 1999-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Főiskola festő szakán Dienes Gábor, majd Maurer Dóra osztályában. Közel száz hazai és nemzetközi, csoportos és egyéni kiállításon vett részt. 2013-ban a Velencei Képzőművészeti Biennálén a Kilőtték, de nem robbant fel című alkotásával képviselte Magyarországot. 2007–2010 között Derkovits Gyula-ösztöndíjban részesült, majd 2016-ban Munkácsy Mihály-díjjal tüntették ki. 2017-ben szerepelt a Bukaresti Biennálén. 2020-ban egyéni kiállítása nyílik a Kiscelli Múzeumban, illetve csoportos kiállításon vesz részt a Portlandi Kortárs Művészeti Központban Ismeretlen szerző címmel.

Asztalos konceptuális művész, különféle multimediális technikákat alkalmaz; installációban, videóban, fotóban, printben, ready-made-ben gondolkozik. Munkái két fő témát ölelnek fel: a hétköznapi ember helyzetét a fogyasztói társadalomban és a múltunkhoz való viszonyt, az emlékezés relativitását vizsgálják.

Megnyitó: 2020. február 20., csütörtök, 18 óra
Megnyitó beszéd: Szegedy-Maszák Zsuzsanna, művészettörténész
A kiállítás megtekinthető: 2020. április 25-ig, keddtől péntekig 12 és 18 óra, szombaton 11 és 17 óra között
Cím: 1088 Budapest, Bródy Sándor u. 36.

Facebook esemény