Varázslatos Magyarország fotós és természetvédelmi magazin – Természetfotózás és természetvédelem

Egy évtizedes fennállását ünnepli az ország természetfotósainak tömegeit megmozgató Varázslatos Magyarország, amely azzal a céllal jött létre, hogy a fotózáson keresztül arra biztassa az embereket, menjenek ki a természetbe, és örökítsék meg az ország nemzeti parkjainak szépségeit, kapják lencsevégre az ott élő növény- és állatfajokat. A fotópályázatra egész évben, változatos témákban lehet nevezni, a legszebb alkotásokat pedig a VM évente egy gyönyörű fotóalbumban, és prémium fotónyomatok formájában egy nagy volumenű kiállításon tárja a közönség elé.

A VM cselekvő módon is kiveszi a részét a természetvédelemből, a „Ma egy fészek, holnap az óceán!” természetvédelmi akció-sorozatában természetbarát és fotós közösségével az ország nemzeti parkjait végigjárva olyan feladatokat lát el, amelyekre a parkoknak nem marad idejük, energiájuk. 

Azért, hogy a természetvédelem hírei minél szélesebb körökhöz eljuthassanak, a vm-magazin.hu on-line hírportálján a természetvédelem és természettudomány területeinek legrelevánsabb híreit gyűjti össze, és tárja a közönség elé.

Magazin

 A VM eddigi történetének legfontosabb mérföldkövéhez érkezett 2020 januárjában: megálmodta és létrehozta nyomtatott magazinját, hogy természetfotós pályázatának csodálatos művei és a természetvédelemmel kapcsolatos tudás, hírek és események az ország minden otthonába hazavihetők legyenek.

  A Varázslatos Magyarország fotós és természetvédelmi magazin negyedévente, 80 oldalon kerül kiadásra professzionális megjelenítésben, szakmai írásokkal, gyönyörű fotókkal illusztrálva.  A magazin országunk természeti értékeit mutatja be természetvédelmi szakértők és természettudósok írásain, valamint kiemelkedő természetfotósok munkáin keresztül. A magazin a természetvédelem, tudomány, fotózás és kitekintő rovataiban veszi górcső alá a releváns témákat.

Természetvédelmi rovatunkban az olvasók értékes tudást nyerhetnek a nemzeti parkjaink állat- és növényvilágában zajló történésekről, az ország tájegységeiről, valamint a természetvédelem égető kérdéseiről, és az ebben való saját szerepünkről.

A természettudományos rovatban aktuális tudományos kutatásokról és kérdésekről értekezünk, beszélgetünk az éghajlatváltozás hatásaitól, illetve etológusok és biológusok ismertetik meg az olvasókkal országunk változatos állatfajait.

A fotózás szerelmeseinek természetfotós rovatunkban tehetséges fotósokat, illetve különleges fotók/fotósorozatok elkészítésének történetét mutatjuk be, valamint terep- és asztali munka workshopjainkban jól hasznosítható fotós tippeket és trükköket, továbbá technikai ismereteket osztunk meg az érdeklődőkkel.

Kitekintő rovatunkban ablakot nyitunk a természethez kapcsolódó kulturális és pszichológiai témákra, valamit foglalkozunk olyan ökológiailag fontos kérdésekkel, mint például a táplálkozásunk vagy a hulladékgazdálkodás.

Az írások elismert szakértők tollából születnek meg, a magazin képi világának különlegessége pedig, hogy szinte teljesen saját pályázóink és szerzőink képeivel illusztráljuk a cikkeket.

Ráadásul, hogy ne csak beszéljünk róla, mi is zöldek vagyunk, a magazin auditáltan karbonsemleges nyomdai gyártással készül.

A magazin célkitűzése, hogy átfogó módon és szakmai körültekintéssel foglalkozzon azokkal a témákkal, amelyek érdekelhetik és érinthetik mindazokat, akik számára fontos, hogy minél többet értsenek, tudjanak és tehessenek a minket körülvevő természetért.

Alapító: Gaál Péter, Varázslatos Magyarország Természetfotó Nonprofit Kft.

Kiadó: Cluster Media Kft.

Főszerkesztő: Kövesi Eszter

Szerkesztőségi kapcsolat: 1032 Budapest, Kiscelli u. 7-9., info@clustermedia.hu, +36 70/614 2178

Munkatársaink és együttműködő partnereink:

Agrárminisztérium (Aggteleki Nemzeti Park, Balaton-felvidéki Nemzeti Park, Bükki Nemzeti Park, Duna-Dráva Nemzeti Park, Duna-Ipoly Nemzeti Park, Fertő-Hanság Nemzeti Park, Hortobágyi Nemzeti Park, Kiskunsági Nemzeti Park, Körös-Maros Nemzeti Park, Őrségi Nemzeti Park), Daróczi Csaba, Folprint Zöldnyomda Kft., Gór Ádám, Kalotás Zsolt, Karnevál Film, Kövesi Péter, Lenergy Magyarország Kft., Lovas Nemzet magazin, Másfél fok, Ökológiai Kutatóközpont, Ökopszichológiai Intézet, Ökosys Zrt., Szilágyi Attila, Természettudományi Múzeum, Tripont, Turista Magazin, WWF Magyarország, Zsila Sándor

Forrás: VM

,