Filmdíjat nyert filmekkel indul a BIDF EXTRA – A siker is történet

Három Oscar-jelölt, a „Méz – Királynő”, „Kislányomnak, Samának”, „Az undreground kórház” és egyéb rangos díjakat nyert teltházas, BIDF-es dokumentumfilmek pótvetítése lesz február 14-16-ig a Cinema City Arénában.

A BIDF, Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál szervezői február 14-16 –ig (péntektől vasárnapig) a Cinema City Arénában ismét extra vetítésekkel, Oscar – jelölt alkotásokkal kárpótolják azokat a nézőket, akik a rendkívüli érdeklődés és teltházak miatt lemaradtak a nívós dokumentumfilmekről.

2020. január 27. és február 2. között a Cinema City Aréna moziban hatodik alkalommal rendezték meg BIDF-et, a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált, a világ legfrissebb, nemzetközi sikereket elért, egészestés, kreatív dokumentumfilmjeinek magyarországi ünnepét és versenyét.

Az évről évre növekvő, kiemelkedő nézettség és a teltházak miatt rengetegen nem jutottak be a díjnyertes, filmek vetítéseire. A szervezők ezért úgy döntöttek, a kétszeres Oscar-jelölt, Sundance – díjas Méz – Királynőt, valamint 12 különleges alkotást:

Huszonéves vénlányok című filmeket február 14-16-ig újra elérhetővé teszi az érdeklődőknek a BIDF EXTRA program keretében.

A vetített filmekről:

Kislányomnak, Samának,
Az underground kórház,
Szív a szívvel,
Isteni kéz,
Száguldó család,
Belépés csak férfiaknak,
Elveszett „csókák”,
A Díva visszavág,
Szűzkéz,
Netfüggők,
Egy család /egy gyerek országa,
Megmentőm: Jonathan Agassi
,

Huszonéves vénlányok című filmeket február 14-16-ig újra elérhetővé teszi az érdeklődőknek a BIDF EXTRA program keretében.

A kreatív dokumentumfilmek rólunk szólnak és közel vannak hozzánk, a meztelen valóságot mesélik el. Szórakoztatnak, megérintenek és gondolkodóba ejtenek. A 2020 – as BIDF versenyfilmjei ismét átütőek, egyediek voltak, művészi megfogalmazásban tabukat döntögettek.

A pótvetítésekről további információk a fesztivál hivatalos oldalán https://bidf.hu/hu/bidf-2020/bidf-extra-programja-2020/ és Facebook oldalán:  https://hu-hu.facebook.com/bidf.hu/ olvashatók. 

Forrás: BIDF

,