Ismét REKAMIÉ Fesztivál Szegeden

A tavalyi nagysikerű program után ismét a Szegedi Nemzeti Színház Kisszínháza ad otthont március 23-a és 28-a között a Regionális Kamaraszínházi Fesztiválnak. A szegedi közönség ezúttal fiatal rendezők népszerű és szakmailag elismert darabjait láthatja.

Az idei programsorozat mottója: a művészet fiatalon tart. A legifjabb színházrendező generáció tagjainak előadásai mutatkoznak be Szegeden. Ezek az „ifjú titánok” már túl vannak a kezdeti szárnypróbálgatásokon, feltörekvő, kiemelten tehetséges alkotók, akik már több rendezésükkel felhívták magukra a színházi szakma és a nézők figyelmét. Újítani vágyók, kísérletezők, új nézőpontból közelítenek a színpadi munkához. Ez a színészeket és a nézőket is nyitottságra készteti.

Újdonság, hogy az idei fesztivál előadásait három tagú zsűri kíséri figyelemmel és a fesztivál végén az egyik produkció megkapja a REKAMIÉ Fesztivál díját. A zsűri tagjai: Barnák László főigazgató, Hollósi Zsolt újságíró, Karsai György színháztörténész, egyetemi tanár. Az előadások után a nézők szakmai beszélgetéseken vehetnek részt a Revizor Online kritikusainak moderálásával. A produkciókra jegyek válthatók a színház jegyirodájában és honlapján.

Az idei fesztivál meghívott előadásai:

DÁTUM SZÍNHÁZ SZERZŐ, CÍM RENDEZŐ
03.23. Rózsavölgyi Szalon Romain Gary: SALAMON KIRÁLY SZORONG Dicső Dániel
03.24. Vígszínház József Attila: MONDJAD, ATIKÁM! Vecsei H. Miklós
03.25. Szigligeti Színház Nagyvárad Shakespeare: SZENTIVÁNÉJI ÁLOM Tarnóczi Jakab
03.26. Radnóti Színház Zaimoglu – Senkel – Perceval: MOLIÉRE – THE PASSION Hegymegi Máté
03.27. Örkény István Színház Kosztolányi Dezső: ÉDES ANNA Szenteczki Zita
03.28. Kecskeméti Katona József Színház ÁLLAMI ÁRUHÁZ Benkó Bence – Fábián Péter
,