Semmelweis250 – Jubileumi koncert – Nemzetközi Medikus Zenekar

A Semmelweis Egyetem a 2019/2020-as tanévben ünnepli alapításának 250. évfordulóját, amely előtt ünnepi rendezvénysorozattal tiszteleg.

A Medikus Zenekar Duboczky Gergely karmesterrel

A jubileumi év kiemelt eseménye az egyetem Medikus Zenekarának erre az alkalomra külföldi diákokkal kibővült formációjának koncertje a MÜPA Bartók Béla Hangversenyteremben, 2020. március 10-én.  

Semmelweis250 – International Medic Orchestra Tour

Az ünnepi esemény különlegessége, hogy erre az alkalomra a Semmelweis Egyetem és a Medikus Zenekar nemzetközi produkciót hívott életre. A hazai zenészekhez pályázat útján csatlakoznak az Egyetem külföldi partnerintézményeinek hallgatói a programban szereplő Mahler I. szimfónia előadásához. A budapesti koncertet követően a Nemzetközi Medikus Zenekar Szlovákiában, Csehországban, valamint Lengyelországban is bemutatja a programot: Nagyszombat (03.12.), Prága (03. 14.), Krakkó (03. 16.).

A meghirdetett zenekari pályázatra lengyel, román, szlovén, német, holland, olasz, osztrák, svájci és spanyol hallgatók jelentkeztek.  

A Medikus Zenekar a Semmelweis Egyetem rendezvényeinek rendszeres résztvevője, de sikerrel szerepeltek többek között Bayreuthban, Svájcban és a Zeneakadémián is. A 12 évvel ezelőtt alakult együttes művészeti vezetője és karmestere 2009-től Dubóczky Gergely. Tagjai elsősorban az orvosi egyetem hallgatói, valamint több hazai felsőoktatási intézmény diákjai. Jótékonysági koncertjeikkel a hazai egészségügyi intézményeket segítik.

Dubóczky Gergely

Jubileum és jótékonyság – 2020

A Medikus zenekar az elmúlt években nagysikerű jótékonysági koncerteket adott a Zeneakadémián. A nemes kezdeményezést idén is folytatják és a budapesti, március 10-i jubileumi koncert jegybevételét a II. számú Gyermekgyógyászati Klinika udvarában játszótér kialakítására ajánlják föl a gyermekek klinikai körülményeinek javítása érdekében.  

A Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai klinikájának épületegyüttesében kezelik az ország minden második leukémiás, illetve daganatos betegét. A speciális betegellátás különleges igényeket követel meg, melyeknek az ott dolgozók kiváló minőségű eszközökkel, legjobb tudásuk szerint igyekeznek megfelelni. A megépülő játszótér megvalósítása része annak a megújulási folyamatnak, mely az elmúlt években az immár 135 éves klinikán elkezdődött, és amelynek fő célja, az intézményben ápolt gyermekek kórházi ápolásának, gondozási körülményeinek javítása. A játszótér korszerű, gyermekbarát és időtálló elemei, ütéscsillapító burkolata, integrált kialakítása, valamint a kialakított kellemes zöld környezet lehetővé teszi majd, hogy sérült és egészséges gyermekek együtt játszanak biztonságos körülmények között.

Jegyek: https://www.mupa.hu/program/komolyzene-opera-szinhaz/semmelweis250-jubileumi-koncertje-2020-03-10_19-00-bbnh

Semmelweis250 – Jubileumi koncert
MŰSOR:
Liszt Ferenc: Les Préludes – szimfonikus költemény

Gustav Mahler: I. szimfónia

Közreműködik:
Nemzetközi Medikus Zenekar
Vezényel: Dubóczky Gergely

Forrás: Nemzetközi Medikus Zenekar

,