KRESZ-versennyel tanítják a fiatalokat közlekedni

Háromfordulós KRESZ-versenyt indított a DUE Médiahálózat és a Generali a Biztonságért Alapítvány. A játék egy ingyenes online teszttel startolt, amit bárki kitölthet, a következő két fordulóban viszont már csak a legügyesebb 14 és 24 év közöttiek vehetnek részt. A szervezők két nyertest hirdetnek, egyikük térítésmentesen szerezhet autós jogosítványt, a másikuk egy robogót kap. A játék prevenciós célt is szolgál.

Generali Nagy Diák KRESZ-teszt

A Generali Nagy Diák KRESZ-teszt első fordulójában a kérdéssort bárki kitöltheti május 3-ig a www.nagydiakkreszteszt.hu oldalon. A játékhoz a szakmai hátteret az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság szakértői adták.

A második fordulóba és a döntőbe csak a 14-24 évesek juthatnak tovább. Mindkettő május 21-én lesz Budapesten. A szervezők a második fordulóba – ahol szintét KRESZ-tesztet kell kitölteni – a legügyesebben és leggyorsabban játszó ezer játékost hívják meg. Közülük kerül ki a legjobb 12, akik interaktív versenyen mutatják meg tudásukat. A DUE két fődíjat oszt ki, egy robogót, illetve lehetőséget egy jogosítvány ingyenes megszerzésére.

A népszerű KRESZ-versenyt idén negyedik alkalommal szervezte meg a DUE Médiahálózat és a Generali a Biztonságért Alapítvány. Minden alkalommal tízezernél is több fiatal töltötte ki az online tesztet.

A program célja, hogy a fiatalok minél nagyobb jártasságot szerezzenek a közlekedési szabályokban, és nagyobb figyelmet szenteljenek a biztonságos közlekedésnek. A KSH adatai szerint 2018-ban a 15-24 közötti korosztályban 3776 fiatal sérült meg közúti baleset során, és 56-an életüket vesztették. A rendőrség szerint a fiataloknak meg kell tanulniuk a közúti közlekedés szabályait, és a vezetői engedély megszerzése után minél előbb meg kell szerezni azt a rutint, mely a biztonságos önálló közlekedéshez elengedhetetlen.

Részletek: http://www.due.hu