A belváros himnusza is elhangzik a Talány Akusztik óbudai koncertjén!

A Váci Utcai Ének-zenei Általános Iskola gyermekkórusával nagy sikerű dalt és klipet jegyez a Talány Akusztik zenekar. A Zöld Csaba által megzenésített Schwalm Zoltán-versek közül A manó volt a nyitány a tanintézménnyel való együttműködésben, amit heteken belül követ a Belváros-Lipótváros himnuszaként ismert Ferenciek tere!

Korponay Zsófi és Zöld Csaba (háttérben a gyermekkórus)

A Talány Akusztik a Belváros himnuszát 2020. február 5-én (18 óra) eljátssza a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban is, melynek épületében egykoron maga Krúdy Gyula lakott. S ha már a legendás író hajdani lakásától néhány méterre koncerteznek Zöld Csabáék, akkor – a hely szelleméhez méltón – a Baumgarten-díjas írólegenda ihlette Krúdy-puzzle és a Szindbád-dalis része lesz a repertoárnak. S nem marad ki a 2018-ban a MÁV nívódíját kiérdemlő Vasútdal sem…

A Talány Akusztik 2016-ban alakult a „Legendák nyomában” irodalmi szalonban, melynek művészeti vezetője, Szabó Zoltán Attila, Schwalm Zoltánnéven, költőként is ismert. A nívódíjas zenekar dalait alkotótársával, Zöld Csabával közösen jegyzik. A zenekar énekesnője a József Attila Színház elismert színésznője, Korponay Zsófi. A zenekar tagjai közé tartozik még Kristó Zsófia (fuvola), Gáspár Gyula (basszusgitár) és Németh-Szabó Tamás (percussion) is.

A zenekar egyébként a legnagyobb videómegosztón a napokban közzétette a szintén az óbudai múzeum színháztermében rögzített, néhány héttel ezelőtti koncert 20 perces, Krúdy mellett Ady Endre életműve előtt is tisztelgő, ám a jelenkorról – így a Klikkekel, lájkokkal zsúfolt virtuális világról – is véleményt mondó showját, melyet Szabó Zoltán Bendegúz filmesített meg.
Klikk ide:

Forrás: Talány Akusztik