Ragyogó divatkatalógus és giccses farsang a Kiscelli Múzeumban

A divat és az öltözködés szerelmesei hónapok óta zarándokolnak az egykori kolostorban található Kiscelli Múzeum nagy sikerű Ragyogj! kiállításra. Különleges eseményekkel várják a múzeum munkatársai tárlat látogatóit: január 22-én katalógusbemutatót, február 7-én pedig farsangi mulatságot rendeznek Eklektik Giccs címmel, ahol mindenki megmutathatja saját valós vagy talmi csillogását.

Több ezren látogatták meg eddig a Kiscelli Múzeum textilgyűjteményének csillogó darabjait bemutató Ragyogj! – Divat és csillogás című kiállítást, a tárlatvezetések folyamatosan teltházzal mennek. A divat az emberi kommunikáció alapvető eszköze, önmagunk megkülönböztetésének igénye pedig az öltözködés egyik mozgatórugója. Minden, ami csillog – így magára vonzza a tekintetet – ezt a célt szolgálja. A kiállításban Erzsébet királynő esküvői palástjától egészen Péterfy Bori fellépő ruhájáig minden megcsillan. 

A tárlathoz kapcsolódóan február 7-én csillogós farsangi bált rendeznek a múzeum új kiállítóterében, a Sziklapincében, ahol mindenki megmutathatja saját csillogását. A tematikát az esemény címe jól jellemzi: Eklektik Giccs Farsang. Szervezők várják a kiállítás tematikáját is adó égitest, sztár vagy integető macska jelmezeket, de bármit csillog vagy elég giccses a csillogáshoz. A jelmezeket a Je Suis Belle divattervezői, Kiss Tibi és Dévényi Dalma, valamint a kiállítás kurátora Szatmári Judit értékelik. Csillogós rock’n’roll filmzenéket szólnak, utána pedig DJ Panda és Tarr Dávid giccsbe hajló ütemeire lehet bulizni.

Facebook esemény.

Január 22-én a kiállítás katalógusának bemutatóján a témáról Dobos Evelin színész-műsorvezetővel Eleni Korani műkereskedő és -gyűjtő, valamint Szatmári Judit divattörténész beszélget.

Facebook esemény.

A kiállítás március 15-ig tekinthető meg a Kiscelli Múzeum templomterében.

További információk a kiállításról és a kapcsolódó programokról: kiscellimuzeum.hu/ragyogj

Forrás: Kiscelli Múzeum