Móra Ferenc titkos szerelmes levelei, szeszgyártás és cölöptemetkezések – Bemutatják a Móra-múzeum évkönyvét

Móra Ferenc titkos szerelmes levelezése, a 10-11. századi cölöptemetkezések, valamint a szeszgyártás születése: ezek lesznek a központi témák a Móra Ferenc Múzeum 2019-es évkönyvének bemutatóján. Az említett tanulmányok szerzőivel a Magyar Kultúra Napján, január 22-én, szerdán 16 órakor tartanak beszélgetést a Fekete házban.

Megjelent a Móra Ferenc Múzeum 2019-es évkönyve, melyben érdekes, értékes tanulmányokat olvashatnak az érdeklődők. A kötetet a Magyar Kultúra Napján mutatják be a Fekete házban. Három szerző – Kovács-Krassói Anikó, Felletár Zsolt, Varga Sándor – ismerteti tanulmányának érdekességeit egy beszélgetés keretében. Így a résztvevők hallhatnak majd a 10-11. századi cölöptemetkezésekről, Móra Ferenc titkos szerelmes levelezéséről, valamint a szeszgyártás születéséről is.

A könyvbemutató témái is jól szemléltetik, hogy egy rendkívül színes szakmai kötet született ismét. A régészet, irodalomtörténet, néprajz, numizmatika, művészettörténet és közönségkapcsolatok területéről olvashatunk érdekes tanulmányokat a kiadványban. Az összesen 24 cikket tartalmazó kötet az újraindított múzeumi évkönyvsorozat hatodik száma.

Forrás: Móra Ferenc Múzeum

,