Budapest Táncszínház – Tiszta tánc

A Budapest Táncszínház a Hiányzó Láncszem / Bolero / Doze című előadása 2020. január 18-án 19:00 órakor lesz látható a Nemzeti Táncszínházban (1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.), a Millenáris területén.

Az előadás két részből áll. Az első részben Aurélie Mounier –  The Missing Link (A hiányzó láncszem) és Raza Hammadi – Bolero, míg a másodikban Jirí Pokorny – Doze című koreográfiája látható.

Aurélie Mounier „The Missing link” (A hiányzó láncszem) című darabjában az ösztönök állnak mikroszkóp alatt, melyben keresi a mai ember vonatkozásában az elfelejtett és elnyomott állati ösztöneinket, melyeket a törzsfejlődés során a szellem és a lélek fejlődése, a kultúrák megjelenése háttérbe szorított, de ha őszintén kutatunk az emberi létben, akkor felfedezhető a jóság mellett bizonyos embertelen ösztönök. És ez a tény, egy evolúciós kulcskérdés, amelyről a koreográfus elmélkedik darabja során.

A Raza Hammadi Bolero című koreográfiiája a modern tánc nagy klasszikusa, amely tisztelettel adózik a modern tánc minden mesterének. A Bolero végkimerülésig szóló tánc.

Jiri Pokorny a Doze című darabjában olyan világot mutat be, amely az álom határát feszegeti. Álmaink ködös történetei, és vágyaink a mindennapi éberségében egy állandóan egyensúlyozó világot teremt e két különböző létállapot között.

További információ és jegyvásárlás:

http://www.nemzetitancszinhaz.hu/musor/a-hianyzo-lancszem-bolero-doze/864