冒险开始了- vagyis kezdődik a kalandok sora! PIN:OKKIO előadás kínai felirattal

Európában legelsőként hazánkban, a Pesti Magyar Színházban valósul meg kínai feliratozással megtekinthető színházi előadás. A kezdeményezés elsődleges célja, hogy a Magyarországon élő kínai családok a magyar kulturális életbe bekapcsolódhassanak, azon belül is színvonalas színházi előadások részesei lehessenek.

Sajtótájékoztató

A Magyar-Kínai Kulturális Egyesület sajtótájékoztatót tartott ma a közeledő Kínai Holdújév kapcsán. A „Gyönyörű Kína – Boldog Tavaszünnep” – programsorozat szervezéséhez még tavaly csatlakozott a Pesti Magyar Színház, ezért ezen a sajtótájékoztatón Pál Tibor, a színház produkciós igazgatója bővebb tájékoztatást adott a kínai és hazai média képviselőinek a 2020. január 18-án kínai felirattal látható, Európában egyedülálló színházi előadásunkról. 

PIN:OKKIO

A Pesti Magyar Színház évek óta elkötelezett a művészeti akadálymentesítés témájában, legfrissebb elképzelése szerint, maga a magyar nyelv sem lehet akadály, hogy a színházi élményt teljességgel befogadhassák nálunk élő külföldiek. A filmek feliratozása régóta elfogadott, bevett gyakorlat. Miért ne lehetne egy színházi előadást feliratozni, hasonlóan az operákhoz? Színházunk elkészíttette tehát Carlo Collodi, Pinokkió című, világhírű klasszikusa színházi adaptációjának kínai fordítását, amellyel az előadás folyamán a színpadi játék szövege végig követhető lesz a kivetítőkön keresztül.  Az esemény valóban egyedülálló Európában, ezért a színház ennek egy külön díszelőadást is szentel, amelyen vendégül látják a kínai-magyar kulturális és külügyi diplomácia méltóságait, a cégek vezetőit, a kínai médiumok képviselőit, valamint az oktatási intézményekben érintett vezetőket, munkatársakat, hallgatókat. Ennek időpontja: 2020. január 18. (szombat) 15.00 óra.

PIN:OKKIO

Kínai partnereink, a CINEMA Magyar-Kínai Művészeti és Kulturális Egyesület és a Magyar-Kínai Kulturális Egyesület képviselői nagy örömmel vették a nyitást közösségeik felé, és a 2020-as Kínai Holdújév ünnepkörének egyik eseményévé emelték a Pesti Magyar Színház előadását. A díszelőadás napján szerencsét hozó, művészeti kínai csomók díszítik majd a színházi tereket. Februárban további két PIN:OKKIO előadáson izgulhatnak együtt a kínai családok, vagy épp a kínai kultúrát, nyelvet tanulók  a robotfiú történetén, aki kalandjai során a Távol-Kelet modern világában is szerez életre szóló tapasztalatokat.

Várunk minden érdeklődőt és 祝你好运 – vagyis sok szerencsét!

Forrás: Pesti Magyar Színház