Tarot Labirintus az év végén – Az Élőkép Színház személyes interaktív önismereti előadása

A Próféta az ismeretek átadásáért felelős, az ő tiszte, hogy beavasson.

„Egy valós tapasztalat, mely lecsupaszít és megváltoztat, átalakítja azt, aki belép…” (Daniele Rizzo)

A Csillag a jelek figyelője és értelmezője. Itt a labirintusban a kalapod színe lesz a te jeled. 

A Tarot Labirintus kommunikációs helyzeteken keresztül önismereti előadásba vagy ha úgy tetszik filozofikus szerepjátékba hívja a nézőt. A díszlet ez alkalommal egy zegzugos közösségi tér, melyben a látogató egyénileg bolyong.

Belépéskor huszonnégy lefordított kártyalap közül választhatunk. E lapok életszerepeink több ezer éves szimbólumai – a Tarotkártya Nagy Arkánumai (az arkánum szó gyógyírt jelent), melyek közül a belépő látogató egyet fog megszemélyesíteni a labirintusban tett önismereti zarándoklat során a választott arkánum színének megfelelő kalapban.

A Remeténél figyelmed, mint lámpásod segítségével megtalálhatod magadban azt a képességet, amelyen dolgoznod kell…

Ha a látogató elindul önmagát megkeresni és megismerni, a labirintus kis tereiben rá váró Élő Tükrök – a kártyalapokról megelevenedett Nagy Arkánumok – mutatnak fel reflexiókat az ő szerepük szemszögéből a látogató szerepének, aki a saját szerepét – és azon keresztül önmagát – minden tükörben más és más aspektusból láthatja meg, fedezheti fel. A találkozások egyes élményeit érdemes menet közben lejegyzetelni, melyhez füzetet biztosítunk. 

Az előadás arra inspirál, hogy elgondolkodjunk az élet különböző archetípusos alapfogalmairól – melyek a Tarot lapjaiban felismerhetők – azok viszonyáról, és ezek jelenlétéről a saját életünkben, aktuális élethelyzetünkben. Az önismereti út célja az, hogy megértsük és megéljük a szerepünket, és azzal kapcsolatosan olyan felismeréseket illetve elhatározásokat tegyünk, melyek kihatnak majd az egyéni életünkre is.

Ízelítő egy látogató útjáról (rövid videó, programajánló)

Az Ítélet abban segít neked, hogy meg tudd fogalmazni és ki tudd mondani a véleményedet, és ezáltal ítéletet tudj alkotni a saját, mostani helyzetedről.

Az önismereti játékhoz ajánlott a Nagy Arkánumok jelentésének alapszintű ismerete, hiszen így könnyebb elmélyedni a szerephez szóló üzenetek jelentéseinek értelmezésében vagy átélésében. Ehhez a regisztrációt követően a megadott e-mailcímre elküldjük az általunk használt szerepleírást.

Az Tarot Labirintus 2003-2014 között 12 éven át minden évben felépült a Sziget Fesztiválon, és számos további fesztiválon Győrben (Győrkőcfesztivál), Újvidéken (INFANT), Lille-ben (Lille 3000) és a temesvári PLAI Fesztiválon is vendégszerepelt már, de fesztiválokon kívül felépült a Műegyetem és a Kiscelli Múzeum udvarán is. 2015-2019 között négyszer a Kiscelli romtemplom kriptájában, 2016-17-ben pedig a Varga Márton Kertészeti Iskola japánkertjében sikerrel szerepelt a Tarot Labirintus építmény nélkül is. Ez alkalommal egy fűtött, téli helyszínen várjuk a látogatókat: a romantikus hangulatú Noha Stúdióban. 

Interjú Bérczi Zsófiával a Tarot Labirintusról és az Élőkép Színházról

A Válaszút a vágyakon és lehetőségeken keresztül a közös örömhöz vezető utakat kutatja, és nyitott arra, hogy megengedő terében a dolgok rendeződjenek.

Helyszín: Noha Stúdió, 1137 Budapest, Pozsonyi út 12. 
Időpont: 2019. december 30, 14.00 – 20.00, belépés egyesével 14.00-18.00 között
Hossz: egyéntől függő
Nyelv: magyar, angol
Életkor: 12 éves kortól ajánlott
Ár: 3000 Ft alapár, plusz a bent töltött idő szerint megkezdett 10 percenként 1000 Ft (6000 Ft / óra)
Foglaló (alapár plusz az első fél óra díja): 6000 Ft, melyet kérjük, hogy a regisztrációt követő 3 munkanapon belül utalj(on) el az Élőkép Egyesület bankszámlájára: MagNet Bank, 16200106-11638939-00000000 / vagy személyesen egyeztetve a +36-70-3387002 telefonszámon az egyesület székhelyén fizethető be. Amennyiben a regisztrációt követő 3 munkanapon belül nem érkezik meg a foglaló – e-mailes figyelmeztetést követően – a regisztrációt töröljük.

Az előadásra regisztráció szükséges a www.livingpicture.org oldalon! A regisztráció és a foglaló utalása együttesen jelenti az érvényes helyfoglalást. 

A program keretében a látogatókkal egyénileg foglalkozunk, így a részvételi díj ennek megfelelően óránként 6000 Ft. A jegyár foglalón felüli része a bent töltött idő függvényében a helyszínen készpénzben fizetendő. Kérjük, számolj(on) azzal, hogy érkezéskor letétbe előre elkérjük a zárásig tartó időszak árát – aki például 14.00 órára regisztrál, attól összesen 33.000 Ft-ot kérünk el letétbe a 20.00-ig tartó intervallumra – melyből a látogatás végén időarányosan visszafizetjük a fennmaradó összeget.

A Tarot Labirintusban 24 karakterrel találkozhatunk egyéni sorrendben. Egy órába átlagosan 4 találkozás fér bele, így aki minden szereplővel találkozni szeretne, annak a látogatás 6 órás is lehet. A látogatást bármikor le lehet kerekíteni és be lehet fejezni, 20.00-kor pedig véget ér a program.

Kapcsolat: zsofia_berczi@livingpicture.org, 70-3387002

Komjáthy Zsuzsanna kritikája, szinhaz.net, 2014

Halál segít abban, hogy elfogadd azt, amin nem tudsz változtatni, és elengedd azt, amire már nincsen szükséged.

regisztráció: www.livingpicture.org

Forrás: Élőkép Színház

,