December 28-án este mutatják be a Foglyok című történelmi filmet a televízióban

Az Oscar-díjas Deák Kristóf első egész estés televíziós filmjét, a Foglyokat december 28-án este 19.40-kor tűzi műsorára a Duna Televízió. A film előzetese már megnézhető az interneten.

A Foglyokat a miskolci Cinefesten láthatta először a magyar közönség, az első kritikák szerint a film „A magyar színészszakma erődemonstrációja , „szokatlan történet, különös karakterekkel, óriási mennyiségű abszurd humorral ” és „okosabban jövünk ki róla, mint ahogy bementünk„. 

A nemzetközi porondon az A kategóriás goai filmfesztiválon mutatkozott be, itt nagy közönségsikert aratott. Díszbemutatója a Corvin moziban volt december 16-án, a két ünnep között pedig végre a nagyközönség is láthatja a Duna Televízióban, illetve az interneten.

Díszbemutató – A Foglyok stábja a színpadon

A történet szerint 1951-ben Budapesten egy átlagos család élete a feje tetejére áll, amikor hajnalban a hatalom képviselői toppannak be hozzájuk – ám kitelepítés helyett beköltöznek, a saját lakásukban ejtve foglyul a családot. És mindenki mást, aki csak az ajtóhoz merészkedik… Telnek a napok, magyarázat nincs, az egyre abszurdabb összezártság, a titkok és a félelem pedig lassan kikezdik a lakás foglyainak idegeit.

A Foglyok főbb szerepeiben Sodró Eliza, Szamosi Zsófia, Fekete Ernő, Porogi Ádám, Molnár Levente, Lengyel Ferenc, Jászberényi Gábor, Soltész Bözse, Kardos Róbert, Csőre Gábor és Vasvári Emese láthatók. Szamosi Zsófia mellett több alkotó neve is visszaköszön az Oscar-díjas Mindenki stáblistájáról, többek között Balázs Ádám zeneszerző, Csillag Mano vágó, Steinhauser Andrea casting director és Péterffy Máté hangmérnök is erősítette a csapatot.

© Peter Susan

A film a Filmfabriq gyártásában, a Magyar Média Mecenatúra program Fehér György-pályázatának támogatásával készült, a MasterGood főtámogatói részvételével.

A Foglyokat december 28-án, szombaton este 19.40-kor mutatja be a Duna Televízió, utána egy héten át a MédiaKlikk felületén is elérhető lesz.

Forrás: Filmfabriq