Családi karácsony (12) – már a mozikban!

Katrine és férje, Mads karácsonyi vacsorára várják a családot. Vendégségbe érkeznek Katrine régóta elvált szülei, nemrég pappá szentelt nővére, Barbara, valamint tudálékos férje és kezelhetetlenül hiperaktív fiuk. Katrine és Mads két tinédzserkorú gyereke és Mads szülei is asztalhoz ülnek, továbbá az utolsó pillanatban csatlakozik a vendégsereghez a rehabilitációról kiengedett másik nővér, Patricia, hogy végképp hisztérikussá váljon a helyzet. Együtt a boldog család. Ám ahogy az várható, a nagyon különböző emberek a legrosszabbat hozzák ki egymásból, s rövidesen elszabadulnak az indulatok a meghittnek induló estén.

Napjaink egyik legnépszerűbb dán színész-rendezője Paprika Steen (Születésnap, Ádám almái, Csak a szerelem számít, Tapsvihar, Dominó) harmadik játékfilmje a Családi karácsony. A keserédes fekete vígjátékban a főszerepet is eljátssza, olyan remek partnerekkel, mint Jacob Lohmann (Palackposta, A bűnös, Egy gyilkos ügy, Egy veszedelmes viszony), Fanny Bornedal (A 64-es betegnapló, A híd, Csak egy szerelmesfilm), és Sofie Gråbøl (Egy gyilkos ügy, Gengszterek fogadója, Mifune utolsó dala, A ház, amit Jack épített). A dán filmkritikusok hét kategóriában jelölték a Családi karácsonyt az év dán filmje díjra, többek között a legjobb film, elismerésére, valamint négy színészi díjra. A legjobb forgatókönyv Bodil-díját pedig el is nyerte a film.

CSALÁDI KARÁCSONY
Színes, szinkronizált dán vígjáték

Rendezte: Paprika Steen
Paprika Steen ötletéből a forgatókönyvet írta: Jakob Weis
Producer: Mikael Chr. Rieks
Fényképezte: Jens Schlosser
Vágó: Jacob Thuesen
Zene: Jeppe Kaas

Szereplők: Paprika Steen, Jacob Lohmann, Mikas Maximus Dalhoff Christiansen, Fanny Bornedal, Sofie Gråbøl, Patricia Schumann, Karen-Lise Mynster

Eredeti cím: Den tid på året
Hossz: 101 perc
Hang: Dolby Digital
Vetítési mód: DCI
Országos bemutató: 2019. december 19.
Forgalmazó: Vertigo Média
Korhatár: Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott (III.)
IMDB: https://www.imdb.com/title/tt7947470/

Forrás: Vertigo Média