Pitchfórum a 2020-as Friss Hús Rövidfilmfesztiválon – várják a pályázatokat

A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál (2020. március 23–29.) programjában jövőre is, immár 6. alkalommal megrendezik a rövidfilmes pitchfórumot. A rendezvény célja, hogy lehetőséget teremtsen fiatal filmes alkotóknak előkészületben levő projektjeik prezentálására és azok megvitatására. 

A 2020-as Friss Hús Rövidfilmfesztivál pitchfórumára rövidfilmes alkotók filmterveit várják. A legjobb filmterv pénzdíjban részesül, illetve a nyertes projektet a Daazo és más szervezetek szakmai tanácsokkal segítik.

A nevezés határideje: 2020. január 30. éjfél.

Az elmúlt évek nyertes pályázatai közül Nagy V. Gergő Erős áll c. filmje elkészült, az Oscar-díjas Deák Kristóf A legjobb játék című filmje 2018-as Friss Hús versenyprogramjában debütált, majd számos rangos nemzetközi fesztiválon is sikerrel szerepelt. Készül a 2017-es nyertes, Hermán Árpád Goodbye Frank című animációja is, K. Kovács Ákos a Média Mecenatúra támogatásával készült, 2018-as fesztiválon díjazott terv, a Branka jelenleg utómunkafázisban van, Turai Balázs Amok című animációs filmterve pedig fejlesztés alatt áll.

A pitchfórumon való részvételre a projekt rendezője vagy producere pályázhat. Egy pályázó több pályázatot is benyújthat. A pályázatra történő nevezés ingyenes. A beérkezett pályázatok közül a szervezők várhatóan 10 filmtervet választanak ki, amelyeket szakmai zsűri előtt mutatnak be az alkotók (rendezők/forgatókönyvírók/producerek – stábonként maximum hárman). A prezentáció időpontja: 2020. március 27. (a pontos időpontot később hirdetik meg). Helyszín: Toldi Mozi

A nevezés menetéről és feltételeiről minden információ megtalálható a Friss Hús Budapest weboldalán.

https://www.frisshusbudapest.com/pitchforum

Forrás: Daazo.com – Friss Hús

,