Párnakoncert Palya Beával a MagNet Közösségi Házban

A karácsonyt megelőző készülődés, rohanás, a zajos és tömött városban való intézkedés, a nagybevásárlás és a családi logisztika megszervezésének örvényében egy kis megnyugvásra, elcsendesedésre és befelé figyelésre hív minden érdeklődőt Palya Bea és Gerzson János meghitt duókoncertjével, a Párnakoncerttel december 1-jén a MagNet Közösségi Ház.

Palya Bea

„Az Altatok album dalai egy belső, csendes helyről születtek. Lassú hajnalokon, lusta estéken találtak rám ezek a szavak és dallamok. Lili a hasamban volt, alig ismertük egymást, mégis úgy emlékszem, a lelkeink könnyű táncot jártak, és arról sugdolóztak, hogy mennyire szeretik egymást. Az Éjjeli dalok című album pedig, amely most van születőben, ennek a hangulatnak folytatása. A dalok egy kisebb részét Panni, a második lányom inspirálta, de ez egy felnőttesebb anyag lesz. Az éjszakához való viszonyomat írtam zenébe, ezt a szürreális, töredékesen szerveződő világot, amely tele van titkokkal, vággyal, örömmel, szorongással, várakozással, elnyújtott, hosszú pillanatokkal. Van szó nem-alvásról (Insomnia-blues), egy elképzelt csillagközi utazásról (Csillagvágta), az éjjel furcsa hangjairól (Éjjeli hangok), félelemről és magányról (Tág a világ), az összebújás erejéről, és arról, hogy az elalváshoz – csak úgy mint a meghaláshoz is – társ kell, hogy ne menjen rossz útra  lélek (Indulok odaátra). 

Meghívlak titeket ebbe a nagyon puha, őszinte, maszkok nélküli éjszakai világba. Az önmagunkkal és egymással való kapcsolódás mély élményét szeretném adni nektek ezzel a párnakoncerttel. Nektek csak annyi a dolgotok, hogy átadjátok magatokat a puha párnáknak, a kényelmes foteleknek, meg a hangoknak. Utazhattok a zenével, alhattok is egy jót, dúdolhattok velem együtt, de csak ha jólesik, foghatjátok egymás kezét is, tapsolni sem kell.

Ez nem egy hagyományos koncert. Félretesszük a megszokott színpad-közönség, zenész-nem zenész leosztást. Közös tér van és közös idő, dallamok, szavak, a belégzés és a kilégzés, akolmeleg. Mi meg majd Gerzson János zenésztársammal óvatosan kísérünk titeket az utatokon, adunk nektek puha hangokat, játsszuk az Éjjeli dalokat. Találkozunk.” (Palya Bea)

Gerzson János, Palya Bea

Közreműködik:

PALYA BEA: ének, sansula, kalimba, csengők, hangtálak
GERZSON JÁNOS: oud, sarod, sursringar, buzuki, ney, kalimba, sansula, hangtálak, csengők

Facebook: fb.com/events/415401679158878

Web: https://magnethaz.hu/hu/2019/10/28/palya-bea-parna-koncert-magnet-kozossegi-haz-karacsonyi-nyuzsges-elott-megnyugvas-december

Forrás: Magnet Közösségi Ház