IKF 2020

A Közép-Európa Táncszínház örömmel jelenti be, hogy a sikeres bemutatkozások tapasztalatai nyomán – immár XVII. alkalommal – ebben az évben is kiírja „IKF 2020″ – Ifjú Koreográfusok Fóruma tehetségprogram néven nyílt pályázatát. 

2013-ban új stratégia kidolgozására vállalkozott a KET, hogy új alapokra helyezze a legfiatalabb alkotókkal való együttműködést és hogy új távlatokat nyisson a Velük való munkának. Az útjára indított tehetségprogram visszaigazolta kezdeményezésünk szükségességét, eddig ugyanis tizenhét fiatal koreográfus mutatkozhatott be (Jobbágy Bernadett, Újvári Milán, Pálfi Gabriella, Grecsó Zoltán, Ujszászi Dorottya, Varga Kinga, Gyulai Júlia, Halász Gábor, Szamosi Judit, Kiss Anikó, Simkó Beatrix, Túri Lajos Péter, Samu Kristóf, Szarvas Krisztina, Mikó Dávid, Cserepes Gyula, Eva Urbanova), akik közül többen felkérést kaptak, hogy készítsenek önálló műveket a KET számára. Simkó Beatrix demonstrációját 2017-ben Lábán Rudolf-díjra jelölték. 

A 2019-es évtől kezdődően immár két nyertes kap lehetőséget egy este folyamán a Sissi Őszi Tánchét keretein belül, hogy az adott kereteken belül alkotómunkát folytathasson: rendelkezésére bocsátjuk a KET társulatát és próbatermet biztosítunk, ahol egy héten keresztül dolgozhat együtt a táncművészekkel szakmai mentorálás mellett, miközben rendelkezésére áll a színház technikája és technikusa. Mindezek segítségével a hét végén az elkészült munkából nyilvános demonstrációt tartunk, amelyről képes dokumentáció készül, ami a fiatal alkotóknak későbbi pályázatai során referenciaként szolgálhat. Ezen kívül, az egy hetes próbafolyamat előtt további lehetőséget biztosítunk a demonstráció előkészületeihez a táncosoknak tartható tréningekkel, amely során az előadók megismerkedhetnek a fiatal koreográfusok saját mozgásvilágával, miközben az alkotók is megismerhetik a program táncművészeit.

A demonstráció helyszíne: Bethlen Téri Színház

Ideje: 2020. november 14.

A pályázat és csatolandó dokumentumok listája:

  • szinopszis
  • szereplők létszáma
  • szakmai önéletrajz
  • eddigi referenciák táncosként (és alkotóként, ha van) – Youtube vagy Vimeo link
  • két ismert művész ajánlása

Beadási határidő: 2019. december 15. éjfél.

A pályázatokat az info@cedt.hu e-mail címre várjuk.

Az eredmény kihirdetését megelőzi a pályamunka és a megvalósítás tervének prezentációja. 

Forrás: Közép-Európa Táncszínház