Armel Opera Festival-Díj – Hatalmas sikerrel debütált Beke Márk harsonás New Yorkban, a Carnegie Hallban

Az Armel Opera Festival fontos küldetése a kortárs opera népszerűsítése mellett, hogy rangos, nemzetközi koncerttermekben biztosít bemutatkozási lehetőséget tehetséges, fiatal magyar zenészek számára. E misszió jegyében az Armel Opera Festival 2014-ben díjat alapított, és díjazottjai immár harmadik alkalommal adtak emlékezetes koncertet New Yorkban, a Carnegie Hallban, a Virtuózok Komolyzenei Tehetségkutató Verseny győztesei: 2017-ben Kökény Tamás nagybőgős, 2018-ban Kristóf Réka operaénekes, idén, november 25-én pedig Beke Márk harsonás debütált hatalmas sikerrel a világhírű koncertteremben.

Beke Márk, New York, Carnegie Hall © Armel Opera Festival

A 19 éves, szenvedélyes magyar harsonás számos díjat nyert hazai és nemzetközi versenyeken, többek között az ITA „Galliardi” harsonaversenyen Kaliforniában, és 2018-ban ő lett a Virtuózok abszolút győztese.  

Jesse Goldberg és Beke Márk © Armel Opera Festival

A különleges gonddal összeállított programmal Márk lenyűgözte az amerikai közönséget.  Zenei tehetségét, érzékeny és virtuóz játékát „standing ovation”-nel ismerte el a közönség.

Beke Márk és a New York Brass Ensemble © Armel Opera Festival

A koncerten a New York Brass Ensemble működött közre, amelynektagjai többségében a híres Juilliard School (Művészeti Egyetem) hallgatói: Rebecca Steinberg – trombita, Kate Umble Smucker – trombita, Owen Caprell – harsona, Preston Judd – bass  harsona, Corinne Judd – kürt és  Jesse Goldberg – zongora.

Műsor:
Albrechtsberger: Concerto for Alto Trombone
Vivaldi: a minor cello sonata 1-2
Dukas: Fanfare from La Peri
Bach: Fugue in G Minor (Little Fugue)
Weber: Romance
J. Casterete: Sonatine for Trombone
Arban: Carneval of Venice
G.F Handel: F-moll Sonata 1-3
Hidas: Movement
Copland: Simple Gifts
Gershwin: 3 Preludes
Sulek: Sonata Vox Gabrielli
Kansas City Blues
Erik Cook: Bolivar

Szeretettel gratulálunk a csodálatos és emlékezetes koncerthez!

Forrás: Armel Opera Festival

,