Különleges ritkaságok a Falra fel! 3.0 plakátaukción

A múlt század magyar grafikusművészetét reprezentáló, több mint 150 tételből álló aukciót rendeznek zenei, filmes, reklám- és kiállítási plakátokból november 26-án a budapesti Próféta Galériában.

A harmadik Falra fel! plakátaukción több mint 150 nemzetközi és hazai tétellel vár minden érdeklődőt a Múzeum Antikvárium, a Plakátfiú és a Gallery 567. Az aukción eredetileg tömeggyártásra készült, hirdetménynek vagy éppen falragasznak szánt plakátok kerülnek kalapács alá.

Az aukció különlegessége, hogy a hazai plakátszcéna egyik legjelentősebb, napjainkban is alkotó grafikusművésze, a Munkácsy Mihály-díjas Kemény György munkái is licitre kerülnek.

Az eredetileg tömeggyártásra készült filmes, zenei, kiállítási és reklámplakátok látványos, különleges hangvételű vagy éppen merész darabok. Mára csupán néhány példány maradt fent belőlük épségben, így egyedi értéket képviselnek. A változatos kollekcióban a filmrajongók, a kreatív lakberendezési ötleteket kedvelők, a gyűjtőszenvedéllyel vagy éppen befektetési szándékkal érkezők és a licitálás izgalmait keresők egyaránt megtalálják számításukat.

Az aukció anyagát 2019. november 21. és 25. között az árverés új helyszínén, a Próféta Galériaban (1111 Budapest, Szent Gellért tér 3.) bárki megtekintheti nyitvatartási időben.

Az aukció anyagában megtalálhatóak olyan külföldi filmklasszikusok plakátjai, mint a Ponyvaregény, a Kill Bill, a Jackie Brown, a Rocky, a Bosszúállók, a Farkasokkal táncoló, a Sissi, a Dühöngő bika, az Evita, a Kelly hősei, a Ryan közlegény megmentése, a Szelíd motorosok, a Sörgyári capriccio, a Csillagok háborúja, de számos James Bond-film posztere közül is válogathatnak a gyűjtők. A neves magyar filmalkotásokat – többek között – A londoni férfi, a Bohóc a falon, a Hattyúdal, az Apa, a Szerelmem, Elektra, a Körhinta, a Meteo, a Szikrázó lányok, a Vuk, a Szaffi, a Süsü, a sárkány, valamint a Hugó, a víziló képviselik. A zenei csemegék sorában Beatles, Elvis, Queen, Sziámi, Bizottság, Test Department és  Sex-e-pil plakátokkal is találkozhatnak az érdeklődők. A jelentős számú reklám- és propagandaplakát között múlt századi és napjainkban készült példányok egyaránt megtalálhatóak, legyen szó akár a Pepsi, akár a Turul kóláról, a Nemzetközi Tejnapról vagy éppen az Országos Mezőgazdasági és Tenyészállatvásárról.

Az aukció a Múzeum Antikvárium, a Plakátfiú és a Gallery 567 szervezésében valósul meg november 26-án 19 órakor a Próféta Galériában.

Az esemény meglepetésvendége a MÖBELKUNST design vásár.

Időpont: 2019. november 26. 19:00

Helyszín: Próféta Galéria, 1111 Budapest, Szent Gellért tér 3.

Facebook: fb.com/events/1277038295831456

Katalógus: https://falrafel.com/katalogus/falra-fel-3.pdf

Forrás: Múzeum Antikvárium

,