Útjára indult a Titanic a Veszprémi Petőfi Színházban

Hamarosan bemutatják a Titanic című musicalt a Veszprémi Petőfi Színházban.

„Méltó és igényes feladat a Titanic ’jéghegyét’ meghódítani a közönség örömére” – köszöntötte korábban az olvasópróbán résztvevő alkotókat és színművészeket Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója. A teátrum direktora felidézte, hogy éppen Veszprémből indult pályafutása az előadást rendező Somogyi Szilárdnak, aki most egy kicsit haza is tér a nagyszabású darab megrendezésével.

Somogyi Szilárd kifejezte örömét, hogy visszatérhet a városba. A rendező elmondta: „A Titanic monumentális díszletei között több mint harminc szereplő lép majd színpadra. Az egyik legizgalmasabb kérdésre, hogy vajon miként fog elsüllyedni a hajó színpadon, a decemberi bemutatón fény derül, amely más lesz, mint a szegedi változat, új rendezést láthatnak a nézők.”

A korábbi olvasópróbán az is elhangzott, hogy az óceánjáró egyetlen bizonyítottan magyar származású áldozata, Leopold Weisz Veszprémben született, feleségével a városból emigrált, így neki is emléket állít majd december 13-i, új bemutatójával a Veszprémi Petőfi Színház társulata.

Forrás, fotók forrása: Veszprémi Petőfi Színház